News ȘTIRI Imaginea zilei: Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara

Imaginea zilei: Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara

Un grup de tineri patrioți a afișat un mesaj interesant în fața Inspectoratului Școlar Județean Iași și la Pasajul „Alexandru cel Bun” din cetatea Iașilor.

„Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara” este mesajul pe care cei de la „Camarazii” l-au expus în Iași, citându-l pe întemeietorul învățământului românesc modern, Spiru Haret.

Prin gestul lor, tinerii au dorit să sublinieze nemulțumirea lor față de regulile pe care Ministerul Educației le-a impus copiilor pentru a participa la ore.

„ A ajuns în prezent pe mâna apostolilor globalizării și așa-zisului progres, copiii urmând a fi transformați în marionete palide și înfricoșate, sufocate la propriu în școli de incompetența unor simpli executanți ai ordinului de reeducare dat de „geniul” care se află în fruntea DSU. Același om, străin de tot ceea ce este românesc, a amenințat public că vor fi dați afară din școli copiii dacă vor încerca să respire normal.
Într-o țară democrată, liberă și independentă, niciun partid politic, niciun act legislativ, niciun ministru și niciun președinte sau premier, la fel de străini de ceea ce înseamnă România, nu pot forța un minor să inhaleze propriile bacterii timp de 5-6 ore/zi și să-și dea total peste cap sistemul imunitar”, a scris grupul pe facebook.

Ei afirmă că în aceste zile asistăm la un nou „Experiment Pitești”.

„Opriți „experimentul” început în 1949 la Pitești, care continuă astăzi sub o altă formă. Elevii trași de sfori în curtea școlii aduc mai de grabă a niște sclavi care urmează sa fie vânduți iar panourile montate pe băncile claselor dau impresia unei vizite la penitenciar. Să nu mai vorbim de efectul psihologic asupra copiilor care pana la terminarea scolii se transforma si devin oamenii de mâine. Tinerii elevi nu vor putea niciodată să acumuleze informații într-un asemenea mediu. Ne amintim cu toții cum ne simțeam de multe ori când eram „ascultați” de doamna profesoară și nu știam prea bine lecția. Ne imaginăm cum se simte un copil când este ridicat în picioare de o doamnă cu mască și vizetă, care îi cere mereu să răspundă mai tare pentru că nu se aude din cauza măștii și din cauză că se află după un plexiglas. Cât stres acumulează un copil în aceste condiții, când între aceste ore în care stă izolat, are voie să iasă în curte unde este obligat să stea pe un cerculeț, fără să se joace cu colegii lui, pentru că este PERICULOS.. Normal că după școală, copiii se joacă toți prin parc, împart aceeași mașină cu vecinii în drum spre casă, autobuz, etc, astfel încât stresul la care sunt supuși în timpul orelor este total inutil”, scriu tinerii patrioți.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate