EDUCAȚIEImaginea zilei: Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara

Imaginea zilei: Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara

Un grup de tineri patrioți a afișat un mesaj interesant în fața Inspectoratului Școlar Județean Iași și la Pasajul „Alexandru cel Bun” din cetatea Iașilor.

„Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara” este mesajul pe care cei de la „Camarazii” l-au expus în Iași, citându-l pe întemeietorul învățământului românesc modern, Spiru Haret.

Prin gestul lor, tinerii au dorit să sublinieze nemulțumirea lor față de regulile pe care Ministerul Educației le-a impus copiilor pentru a participa la ore.

„ A ajuns în prezent pe mâna apostolilor globalizării și așa-zisului progres, copiii urmând a fi transformați în marionete palide și înfricoșate, sufocate la propriu în școli de incompetența unor simpli executanți ai ordinului de reeducare dat de “geniul” care se află în fruntea DSU. Același om, străin de tot ceea ce este românesc, a amenințat public că vor fi dați afară din școli copiii dacă vor încerca să respire normal.
Într-o țară democrată, liberă și independentă, niciun partid politic, niciun act legislativ, niciun ministru și niciun președinte sau premier, la fel de străini de ceea ce înseamnă România, nu pot forța un minor să inhaleze propriile bacterii timp de 5-6 ore/zi și să-și dea total peste cap sistemul imunitar”, a scris grupul pe facebook.

Ei afirmă că în aceste zile asistăm la un nou „Experiment Pitești”.

„Opriți “experimentul” început în 1949 la Pitești, care continuă astăzi sub o altă formă. Elevii trași de sfori în curtea școlii aduc mai de grabă a niște sclavi care urmează sa fie vânduți iar panourile montate pe băncile claselor dau impresia unei vizite la penitenciar. Să nu mai vorbim de efectul psihologic asupra copiilor care pana la terminarea scolii se transforma si devin oamenii de mâine. Tinerii elevi nu vor putea niciodată să acumuleze informații într-un asemenea mediu. Ne amintim cu toții cum ne simțeam de multe ori când eram “ascultați” de doamna profesoară și nu știam prea bine lecția. Ne imaginăm cum se simte un copil când este ridicat în picioare de o doamnă cu mască și vizetă, care îi cere mereu să răspundă mai tare pentru că nu se aude din cauza măștii și din cauză că se află după un plexiglas. Cât stres acumulează un copil în aceste condiții, când între aceste ore în care stă izolat, are voie să iasă în curte unde este obligat să stea pe un cerculeț, fără să se joace cu colegii lui, pentru că este PERICULOS.. Normal că după școală, copiii se joacă toți prin parc, împart aceeași mașină cu vecinii în drum spre casă, autobuz, etc, astfel încât stresul la care sunt supuși în timpul orelor este total inutil”, scriu tinerii patrioți.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...