joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEGuvernul Ciucă dorește să refacă numărul de rezerviști ai Armatei. Se propune...

Guvernul Ciucă dorește să refacă numărul de rezerviști ai Armatei. Se propune introducerea unui serviciu militar voluntar

Guvernul Ciucă, recent instalat, are printre punctele prevăzute în programul său și atragerea tinerilor către serviciul militar la termen.

Este vorba despre un serviciu militar la termen, voluntar, nu obligatoriu așa cum a fost până în 2007, scrie Fanatik.

Conform programului de guvernare luat în calcul este esențială și realizarea „unui sistem naţional de pregătire şi instruire (…) care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Demersul are loc după eșuarea campaniilor de recrutare a rezerviştilor voluntari. Nu au fost făcute publice date despre cum se va urma serviciul militar voluntar în termen.

Potrivit unor surse Adevărul, se vor aplica metode din afară. Mai exact, se vor urma tipare pe care le execută ale țări membre ale NATO, iar tinerii încorporaţi vor fi şi retribuiţi.

S-ar putea face armată voluntară după modelul Danemarcei. Aici, anual aproape 7.000 de tineri merg voluntar la încorporare, iar alții 3.000 sunt trași la sorți. Ar putea fi preluat și modelul Bundeswehr, prevăzut în Germania, adică serviciul militar pe timp de 7 luni.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aurel Cazacu, analist militar spune despre propunerea serviciului de militar voluntar în termen că este unul vital pentru MApN.

„Acest tip de serviciu militar are o importanţă strategică pentru realizarea şi menţinerea unui bazin necesar de rezervişti. Înainte de ’89, România avea peste 350.000 de militari activi şi 6 milioane de rezervişti. Sigur, atunci vorbeam de un model militar diferit, vechi, cel al Tratatului de la Varşovia, iar acum suntem în standardele moderne ale NATO, dar totuşi acum avem prea puţini rezervişti.

Eu cred că va fi un program de succes, pentru că tinerii conştientizează acum că vor avea acces la un venit sigur şi constant, vor avea parte de cursuri de formare şi, foarte important, vor avea acces la cultura militară occidentală, lucru deloc de neglijat”, a declarat Aurel Cazacu pentru Adevărul.

România are în momentul de față 70.000 de militari activi, dintre care 60.000 în rezervă. Această cifră este una inutilă pentru un răspuns militar în caz de criză.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE