ACTUALITATEGuvernul Cîţu va avea 80 de secretari de stat. Cum se împart...

Guvernul Cîţu va avea 80 de secretari de stat. Cum se împart posturile între PNL, USR-PLUS şi UDMR

Formațiunile politice din coaliția de guvernare, respectiv PNL, USR PLUS și UDMR, au continuat, sâmbătă, negocierile privind formarea noului Guvern, fiind stabilă o schemă de 80 de secretari de stat.

Potrivit împărţirii stabilite între partidele din viitoarea coaliţie de guvernare, PNL va avea 42 de secretari de stat, USR-PLUS 26 de secretari de stat şi UDMR 12. Aşadar, în total 80 de secretari de stat, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Totodată, pentru prefecţi s-a stabilit o împărţire proporţională fără a fi bătută palma pe judeţe, susţin sursele politice. În principiu, USR va avea 14 subprefecţi, în timp ce PNL aproximativ 20 de de prefecţi, iar restul UDMR.

Partidele au bătut palma şi în ceea ce privește cele 51 de agenţii de stat, fiind un consens până acum asupra funcţiilor de preşedinte, iar duminică ar urma să fie discutate funcţiile de vicepreşedinte. Surse politice citate de Adevărul susţin că USR-PLUS ar urma să conducă o treime dintre aceste agenţii, printre care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Funcţionarilor Publici, instituţii-cheie în mandatul 2020-2024.

Reamintim că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat vineri că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament, după cum a relatat R3Media.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...