sâmbătă, aprilie 20, 2024
EDUCAȚIEAlianța Părinților despre vaccinarea profesorilor, menționată de Ministrul Educației: Avem de-a face...

Alianța Părinților despre vaccinarea profesorilor, menționată de Ministrul Educației: Avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale

Alianța Părinților (AP) a reacționat la prompt la declarațiile Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus că există presiuni asupra profesorilor de a se vaccina, înainte de a participa la cursuri.

Într-un comunicat de presă trimis pe adresa R3media, Alianța Părinților îi cere Ministrului să revină asupra declarației, deoarece „Nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală”.

În continuare, AP susține că declarația reprezintă o stratagemă de a impune obligativitatea vaccinării profesorilor. „Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși”, arată comunicatul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Alianţa Părinţilor a luat cunoștinţă de faptul că, într-o recentă conferinţă de presă, aţi afirmat că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor”, ca reluarea școlii cu prezenţă fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”. Aţi afirmat, de asemenea, că această presiune este „justificată, dintr-o perspectivă”.

În acest context, vă aducem la cunoștinţă poziţia Alianţei Părinţilor:
Nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală.

Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.

Orice încercare / formă de constrângere ori de obligare, directă sau indirectă, a oricărei categorii sociale de a se vaccina, indiferent de motivele invocate de către autorităţi, reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei României și a tuturor legilor subsecvente cu privire la drepturile și libertăţile fundamentale ale persoanei.

Ne așteptăm, domnule Ministru, să revizuiţi poziţia exprimată anterior și să luaţi decizii cu privire la reluarea cursurilor în deplin respect faţă de corpul didactic, pe a cărui muncă este clădit sistemul de învăţământ”, sună comunicatul semnat de Comitetul Director al Alianţei Părinţilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Bravo Alianță Părinților!
    Un punct de vedere just și echilibrat, aspecte care lipsesc cam cu desăvârșire, din rândul autoritatilor. Culmea e că toți care vin la putere, au același discurs de ca și cum li s-ar pune sub nas aceiași agendă indiferent de culoarea politică

  2. Sorin Câmpeanu,te crezi etern la ministerul educației,ai apucături dictatoriale, cum sa obligi tu un nimeni in drum profesorii să se vaccineze împotriva dorinței lor.cand vei pierde funcția unde te vei ascunde babuinule?

  3. Pare-se că ne scapă un amănunt esențial din toată șarada. S-ar spune, luând în considerare sughițurile politice locale și globale, că boborul trebuie obișnuit cu forța cu seringa întru dospirea gigaliardelor big farma și avortului postmodern al gloatei deplorabililor, mutație cu mutație, virus cu virus inventate sau nu dar mai ales vaccin cu vaccin.Astfel se așterne drumul spre planeta maimuțelor elitiste cu sclavi, vile pe plajă și vise spațiale.Popândăii loviți de noroc sau manglitori de proprietate intelectuală ieri sunt loviți de streche azi și se cred pocniți de geniu din născare, aidoma unuia Kim care se simțea prea limitat de hotarele strâmte ale țării sale, odinioară normală.

    • Super comentariu d-tra, din nefericire este o manipulare mondiala cu un obiectiv clar: reducereea populatiei prin orice mijloc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE