duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEGrupul Conservatorilor și Reformiștilor devine al treilea partid din Parlamentul European după...

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor devine al treilea partid din Parlamentul European după aderarea AUR

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR) devine al treilea partid din Parlamentul European, după populari (PPE) şi social-democraţi (S&D),depășind ca număr de mandate grupul liberal Renew, după ce europarlamentarii AUR s-au alăturat miercuri grupului ECR.

Așadar, după ce şase eurodeputaţi ai partidului român AUR, trei francezi şi câte un eurodeputat danez, bulgar şi lituanian s-au alăturat oficial grupului ECR, acesta a ajuns la 83 de membri, faţă de 80 câţi are în acest moment grupul liberal pro-european Renew.

AUR a anunțat, mercuri, că a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni din Parlamentul European, prin cei şase europarlamentari ai săi – Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Șerban-Dimitrie Sturdza.

„Conducerea ECR a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea europarlamentarilor AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor”, precizează miercuri AUR, într-un comunicat de presă, conform Hotnews.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a afirmat președintele George Simion.

Familiile politice europene desfăşoară în prezent negocieri intense pentru a atrage în propriile rânduri eurodeputaţi apropiaţi de ideologia lor din partide care nu au fost reprezentate în Parlamentul European în legislatura anterioară sau care nu aveau o afiliere la un grup politic, transmite EFE.

Data limită până la care acestea vor trebui să-şi definitiveze componenţa, pe baza căreia se va face distribuirea unor posturi, este 4 iulie, aşadar ierarhia şi mărimea acestor grupuri încă se mai pot schimba. Astfel, surse liberale afirmă că în zilele următoare s-ar putea alătura grupului Renew un eurodeputat belgian care a părăsit PPE, şi se poartă negocieri cu trei eurodeputaţi germani, trei bulgari şi doi olandezi pentru a adera la acest grup.

Pe de altă parte, premierul conservator ungar Viktor Orban intenţionează să-şi afilieze partidul Fidesz grupului ECR. Fidesz a părăsit în 2021 grupul popularilor europeni, din care era atunci ameninţat cu excluderea în contextul conflictului dintre Budapesta şi Bruxelles pe tema statului de drept.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Observații:

  1. căcăcioșii de la Alternativa Dreaptă sunt idioți care și-au irosit votul, căcăcioși care au tot lins la Cacahagi, Caconschi și PMP, drieapta „friecventabilă”. ECR e grupul in care sunt Meloni, PiS și toți conservatorii sprijiniți de T%rump. Deci Uncu și Rânja sunt lași și proști că in loc să trimită un parlamentar in UE și-au aruncat votul pe fereastră.

  2. PMP = trădători băsiști au curvit direct cu neomarxiștii USR , niciodată nu mai pot fi considerați conservatori .

  3. Caconschi, Cacahagi, Cacaleologu și toți care-l injurau pe Mihai Neamțu că e nefrecventabil se dovedesc niște provinciali supuși discursului ambasadelor și oengeurilor care vor să decidă cine e frecventabil și cine nu. Mihai Neamtu a avut curaj, ei sunt lași. Se dovedește cp Piperea, Terheș, Târziu sunt mai OCCIDENTALI decât acești intelectuali provinciali ratați și lingători de securiști gen Băse și Bostan

  • Aveți dreptate.
   Poate că totuși cei de la AD tocmai asta au vrut – să fragmenteze votul, să avem cât mai puțini reprezentanți conservatori la PE.
   Până când AUR avea sub 10%, AD era un părelnic prieten, când AUR a depășit acest prag AD a devenit un dușman înverșunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE