miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEGheorghe Hagi denunță o problemă de mentalitate în România: Ne e frică...

Gheorghe Hagi denunță o problemă de mentalitate în România: Ne e frică să spunem că suntem buni. Nu putem fi ca ţările dezvoltate dacă ţara nu investeşte în tineri

Fostul mare fotbalist și actual antrenor al Farului Constanța, Gheorghe Hagi a denunțat lipsa unei strategii naționale pentru tineri și pentru sport, care să readucă performanțele în acest domeniu.

„Ca jucători eu cred că am făcut performanţă la cel mai înalt nivel posibil, timp de 10 ani. Dar lucrurile nu au fost întâmplătoare, a fost un plan bine conturat.

Acum, dacă ne dorim din nou că România să facă performanţă, sportul trebuie să devină prioritate. Dacă vrem să fim din nou în Champions League, atunci e clar că trebuie să creştem nivelul şi pentru asta ai nevoie de un proiect tehnic la nivel naţional, foarte puternic. Trebuie să faci nişte puncte clare pe care trebuie să le urmezi.

Nu putem să mai mergem să ne plimbăm”, a afirmat Hagi, citat de Agerpres.

Liderul Generației de Aur a denunțat o mentalitate păguboasă la nivel de țară, aceea de a nu avea încredere în faptul că românii pot face performanțe.

Hagi a făcut aluzie la clasa politică, surdă la apelurile foștilor mari sportivi.

„Acum nu putem fi ca ţările dezvoltate dacă ţara nu investeşte în tineri. Dacă vrei să ai un viitor, să existe performanţe, trebuie să ai în primul rând un proiect pentru 10 ani, unitar, pentru toată lumea la fel.

Abia atunci putem aspira la ceea ce am fost înainte, fie că vorbim de fotbal, de handbal, de baschet, de rugby. Eu vorbesc de sport la nivel naţional, care este un fenomen important. Acum, la fotbal stăm oarecum bine, pentru că ne-am calificat după atâţia ani, dar la rugby, (înfrângere) cu 80-0, nu putem accepta aşa ceva. Şi handbalul la fel. Văd mari handbalişti ai României, foşti campioni mondiali, că spun că nu mai pot şi se referă la nivelul la care a ajuns handbalul. Dar cine ne ascultă?

Vorbim singuri, ne ascundem şi venim cu lucruri care nu au legătură cu performanţa. Dacă ar veni un astfel de proiect eu aş fi încântat pentru tinerii care vin din spate. Dar eu cred că ne e frică să spunem că suntem buni”, a mai adăugat Gheorghe Hagi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. cu tot respectul pt dl Hagi, trebuie sa avem mai multa smerenie, nu infatuare fara temei. Pe cat de repede li se umfla sportivilor nostri ouale dupa 2-3 meciuri bune aici, pe atat de repede li se dezumfla cand merg afara.

  2. Nu cred că d-l Hagi are dreptate – masiv, din păcate. Nici nu cred că n-ar ști ce zice, doar că el, un mic întreprinzător (și român – dar asta nu mai contează) are a se teme de Gârbaci-ul (de aici o fi numele tov. eliberator MSG ?) Democrației, abătut pe spinarea sa, dacă vorbește în plus.

    – Dacă PCR l-ar fi ținut pe el, colegii lui (și ca vârstă) și pe toți cei care or fi făcut ceva (întâmplător nu a fost, o spune și el) pe-atunci ATÂTEA DECADE în halul în care îl ține Democrația, ce-ar fi spus (și acum, dar mai ales atunci) d-l Hagi ?

    – Cum adică „ne e frică să spunem că suntem buni” (de Democrație ne e frică ?!), adică suntem ?! Ori „am putea fi” (IAR! – dacă nu și-ar fi băgat Democrația coada ? Ori citează aiurea viteaza presă liberă a Democrației ?) ?! Că pe vremuri eram incapabili (1938 – 1970 – 1990 – secete foarte lungi!) din cauza „comunismului” și a „comuniștilor – dar acum nu mai ține basmul, că l-ați îngropat de aproape 35 de ani!

    – Că este ceva în neregulă cu România (poate și la megieși – nu știu) este incontestabil: articolul acesta zace pe prima pagină de DOUĂ zile și niciun român verde de Dreapta nu găsește nimic a zice, trebuie să vină unu’ de Stânga să le facă galerie! Din rațiuni de Democrație și presă liberă pe care doar le pot bănui, R3M a renunțat la rubrica „Comentarii Recente”, drept care nu mai știm dacă mai comentează cineva – dar fapt este că majoritatea articolelor N-AU COMENTARII! Și nu fiindcă România ar duce lipsă de oameni pioși (chiar Ortodocși, chiar patrioți, chiar de Dreapta!).

    Deci cred că România (deși nu o cred o mare excepție: cred că și suratele ei merg prost – aici Democrația fiind „numitor comun”) suferă de boli mari și grele, printre ele și Democrația. Cum România mergea prost în multe sectoare și „înainte”, trebuie că este ceva în neregulă și cu oamenii săi (și să n-o scoată cineva că m-aș exclude și pe mine, printre rarele excepții).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE