vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEGermania vrea să negocieze un acord bilateral pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Germania vrea să negocieze un acord bilateral pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Germania este pe punctul de a începe negocieri bilaterale cu Rusia pentru achiziția vaccinului Sputnik V, a indicat miercuri o sursă pentru agenția Reuters, precizând că orice acord final depinde de furnizarea de către Rusia a datelor cheie către Agenția Europeană a Medicamentului, informează Agerpres.

Comisia Europeană le-a spus miercuri miniștrilor sănătății din statele UE că Bruxellesul nu are în plan să deschidă discuții cu Rusia cu privire la un contract preliminar pentru Sputnik V, așa cum a procedat cu alți producători de vaccinuri, a dezvăluit o sursă cu informații despre subiect, cu condiția păstrării anonimatului.

Din acest motiv, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a anunțat în cursul reuniunii virtuale că Berlinul va începe negocieri preliminare cu Rusia pe baza unui acord bilateral pentru a-și asigura vaccinul, a adăugat sursa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În discuțiile preliminare, Germania vrea să determine mai întâi ce cantități poate livra Rusia şi când.

În orice caz, Germania va cumpăra vaccinul rusesc doar după ce el va fi aprobat de EMA, iar pentru aceasta este de importanță crucială ca Rusia să pună la dispoziție datele necesare, a mai spus sursa.

Anterior miercuri, premierul Bavariei, Markus Soeder, a declarat că acest land va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V dacă acesta va fi aprobat de EMA, achiziție ce ar urma să aibă loc în iulie.

Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat că va desfășura în Rusia „o inspecție a bunelor practici clinice” în ce privește felul în care s-au desfășurat testele clinice pe voluntari ale vaccinului rusesc Sputnik, în contextul în care agenția se află într-o procedură de evaluare a acestui ser pentru o posibilă aprobare a utilizării sale în Uniunea Europeană, precizează Libertatea Cuvântului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE