ACTUALITATEGermania | Presa scrie că Ministerul de Interne a angajat oameni de...

Germania | Presa scrie că Ministerul de Interne a angajat oameni de știință cărora le-a cerut date care să justifice „măsuri dure și represive” în prima fază a pandemiei

Ministerul Federal de Interne al Germaniei a acționat asupra unor cercetători pentru ca aceștia să ofere datele necesare pentru propunerea de măsuri dure pentru combaterea pandemiei, în martie 2020, scrie „Welt am Sontag”.

Conform sursei citate,  Ministerul de Interne a angajat mai mulți oameni de știință de la mai multe institute de cercetare și universități în scopuri politice, în primul val al pandemiei, în martie 2020.

Cercetătorii de la Institutul „Robert Koch” au primit sarcina să dezvolte un model de calcul al ratei de infecție pe baza căruia Ministrul de Interne, Horst Seehofer (foto – CSU), să poată justifica măsurile dure.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Aceste informații au ieșit la iveală din mai mult de 200 de pagini de corespondență internă purtată între managementul de vârf al Ministerului și cercetători, care a intrat în posesia publicației amintite. Un grup de avocați a purtat o bătălie legală pentru aceste emailuri cu Institutul Robert Koch, ce a durat câteva luni.

Într-un schimb de e-mailuri, Secretarul de Stat din Minister, Markus Kerber, cere cercetătorilor contactați să dezvolte un model pe baza căruia „măsuri preventive și represive” să fie planificate.

Conform aceluiași schimb de mailuri, oamenii de știință s-au coordonat îndeaproape cu Ministerul, pentru ca în doar patru zile să creeze un document declarat secret, dar care a fost distribuit via mai multe instituții media în zilele ce au urmat.

Conform acestui document „cel mai negru scenariu” calcula că mai mult de un milion de oameni vor muri în Germania dacă viața socială ar fi continuat la fel cum a fost înainte de pandemie.

„Welt am Sontag” este ediția de duminică a ziarului „Die Welt”, una dintre cele mai cunoscute, vechi și respectabile publicații din Germania.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT