Proiectul „Casa cu Rost” se mută în casă nouă. În urma succesului proiectului, organizatorii au decis că este momentul să împlinească dezideratul celor care i-au trecut pragul și să se mute într-un spațiu mai mare și mai încăpător.
În acest sens, Managerul „Casei cu Rost”, Adela Ioana Târziu, a făcut un apel public către prietenii proiectului pentru a da o mână de ajutor la susținerea materială a acestei mutări.
Iată apelul „Casei cu Rost”:
„Dragi prieteni,
Ne bucurăm să vă putem da o veste bună, în vremuri atît de sumbre. Centrul cultural și formativ ”Casa cu Rost” se mută în casă nouă. Este ceea ce ne doream de mult, pentru a satisface așteptările dumneavoastră. Este al doilea mare pas spre un deziderat vechi: o Școală a Rosturilor Românești. O școală în care cu toții să reînvățăm firescul, să slujim frumosul, să mărturisim adevărul și să facem binele, dar în care, mai ales, să predăm toate acestea noilor generații.
Nu ne-am îmbogățit între timp, altfel decît spiritual, dar ne-am decis să riscăm. Nimic important nu se clădește fără jertfă și fără curaj.
Ne încredem în ajutorul lui Dumnezeu întru lucrarea cea bună. Și, de asemenea, ne bazăm pe sprijinul dvs constant.
Prin urmare, am închiriat un spațiu splendid în Bulevardul Kogălniceanu nr. 12, din București, o casă în care a locuit și creat, între anii 1912 și 1930, Tudor Arghezi. Aici a scris volumele Cuvinte potrivite, Ioane de lemn și Poarta neagră și a redactat revista ”Bilete de papagal”.
Așadar, acum aveți la dispoziție un loc mai încăpător, cu parfum de istorie și dotări moderne, în care veți putea petrece ore minunate alături de instructorii noștri, la numeroasele ateliere cu care deja v-am obișnuit.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
În virtutea spațiului generos, asigurăm toate condițiile necesare pe vreme de pandemie, chiar dacă vom desfășura mai multe ateliere în același timp.
Cheltuielile pentru acest nou sediu al ”Casei cu Rost” ne depășesc, evident, posibilitățile materiale. De aceea, facem apel la solidaritatea dvs. cu un proiect pe care știm că îl apreciați și de care vă bucurați.
Puteți ajuta prin recomandarea activităților noastre către prieteni și cunoscuți; prin participarea dvs. înșivă la evenimentele pe care le organizăm și printr-o contribuție financiară recurentă, oricît de modestă.
În acest sens, vă rugăm să ne urmăriți pe Facebook și pe site-ul nostru, unde puteți găsi toate atelierele pe care le facem, cu amănunte și costuri. Pentru donații avem un cont în lei dedicat ”Casei cu Rost”: RO82BACX0000000107363000, deschis pe numele Asociaţiei Rost (Cod fiscal: 12495302), la UniCredit Bank. Puteți, desigur, folosi și contul curent, în lei, al Asociației: RO25BACX0000000107363250.
De asemmenea, puteți deveni membri ai Clubului ”Casa cu Rost”, o comunitate în care oferiți și primiți în egală măsură.
Dacă sufletele care se aseamănă se adună, vor reuși să mute și munții din loc.
Cu afecțiune și prețuire,
Adela Ioana Târziu
Manager ”Casa cu Rost””