sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEGermania: O fabrică „Tesla” de mașini electrice, închisă temporar după un protest...

Germania: O fabrică „Tesla” de mașini electrice, închisă temporar după un protest violent împotriva capitalismului

Sute de protestatari au încercat să pătrundă în incinta unei fabrică Tesla ce urma să se extindă lângă Berlin și care a fost închisă timp de patru zile din cauza manifestației violente împotriva capitalismului, relatează Daily Mail.

Imagini dure de la fața locului au arătat cum ofițerii echipați cu echipament antirevoltă au fost implicați într-o bătaie brutală cu o mare de demonstranți furioși care purtau steaguri și bannere pe care scria „Disrupt capitalism, create future”.

Imaginile șocante publicate de sursa citată arată cum pe un câmp, o avalanșă de protestatari se năpustește spre ofițeri, care au răspuns la fel, pulverizând gaz lacrimogen și lovind demonstranții care se apropiau cu bastoane și mănuși ranforsate.

Mai mulți au fost văzuți fiind târâți cu nasul însângerat și arestați, în timp ce alții continuau să respingă poliția puternic blindată, scandând sloganuri precum „spuneți-o tare, spuneți-o clar – Elon Musk nu este binevenit aici”.

Nu este clar dacă vreunul dintre protestatari a reușit să aibă acces la instalația care a fost închisă timp de patru zile începând de ieri pe fondul demonstrațiilor, mai scrie sursa citată, conform Mihail Neamțu.

Protestele din această săptămână au fost organizate de Disrupt – o organizație care se descrie ca fiind „o coaliție de grupuri” care militează pentru o „lume justă și solidară dincolo de capitalism”.

Aceștia spun că producătorul de vehicule electrice (VE) al lui Elon Musk este asociat cu „accidente de muncă, penurie de apă, defrișări, poluare și exploatare a mediului (în Berlin) și în întreaga lume”.

Ambițiile Tesla de a-și extinde fabrica din Germania s-au lovit de un blocaj în februarie, când cetățenii au votat împotriva unei moțiuni de a dărâma copacii și de a face loc unui amplasament mai mare.

Apoi, în martie, sediul a suferit un atac incendiar care a forțat evacuarea muncitorilor și a provocat o pană de curent.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE