joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEAnalistul american George Friedman prevede ridicarea Poloniei și a Turciei ca puteri...

Analistul american George Friedman prevede ridicarea Poloniei și a Turciei ca puteri europene. Ambele state sunt conservatoare

Analistul american George Friedman, fondatorul agenției Geopolitical Futures, spune că Polonia și Turcia se vor ridica în Europa, ca „puteri de vârf”, pe continent.

Acest lucru se va întâmpla în următorii 10-20 de ani, spune el. Friedman a scris că a prevăzut încă din 2009 că Rusia va ataca Ucraina.

„Aceasta este ceva ce-am prevăzut încă din 2009. Am spus că Rusia va ataca Ucraina, chiar dacă am greșit în privința momentului invaziei și în privința felului în care Rusia se va descurca. Am prezis și că războiul va conduce la o criză internă (în Rusia) și în timp ce o criză economică va duce la criză politică în China, va lăsa SUA ca puterea dominantă, de facto, a lumii.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Acum că mult din ce-am scris s-a întâmplat, vreau să mă focalizez pe previziunile mele pe viitorii 10-20 de ani: ridicarea Poloniei ca putere de vârf în Europa, re-emergența Japoniei ca putere dominantă în Asia și creșterea Turciei. Acest război transformă Polonia într-o putere militară semnificativă și un factor de decizie în Europa. Japonia a admis acum că este atât o putere militară cât și una economică și pe cât slăbește China, va deveni o putere decisivă în Asia. Predicția mea despre Turcia pare greșită, dar o susțin”, a scris George Friedman, pe siteul Geopolitical Futures.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

De remarcat este că ambele state, Polonia și Turcia, sunt conservatoare. Polonia este condusă de ani de zile de o alianță conservatoare, care a reușit să se păstreze departe de „inovațiile” sociale propuse de la Bruxelles.

De cealaltă parte, Turcia cunoaște o întoarcere la valorile islamului: astfel, din 2015, parada homosexualilor din Istanbul este interzisă de autorități. Nu există căsătorii sau parteneriate între persoane de același sex.

Ambele țări au parteneriate cu România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. n-a prevazut nimic in 2009, ei i-au incitat pe rusi prin spate si stiau ca astia vor reactiona, asta nu e nicio profetie, e ca si cum eu prevad ca Ion ii va da un pumn lui Gheorghe in curand, dar eu stiu ca Gheorghe s-a culcat cu nevasta-sa si urmeaza sa ii spun… Eu am incredere in ce spun sfintii parinti ca rusii ii vor distruge pe turci cu totul, iar eu spun ca si pe polonezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE