vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEGeneralul Zalujnîi, șeful armatei Ucrainei, recunoaște că ofensiva forțelor sale a eșuat:...

Generalul Zalujnîi, șeful armatei Ucrainei, recunoaște că ofensiva forțelor sale a eșuat: Am intrat în era războiului static

Generalul Valeri Zalujnîi, șeful Marelui Stat Major al Ucrainei, a admis că marea contraofensivă ucraineană începută în vară a eșuat.

Într-un editorial publicat în „The Economist”, șeful armatei ucrainene a admis că s-a terminat contraofensiva, războiul intrând în era „războiul static”. În opinia sa, acest tip de conflict îi va fi de folos Rusiei, care va avea, astfel, timp, „să-și refacă puterea militară și să amenințe forțele armate ucrainene și statul însuși”.

Zalujnîi scrie că un astfel de război este convenabil Rusiei și pentru a avea o șansă, Ucraina are nevoie de cinci elemente: „superioritate aeriană, capabilități mult îmbunătățite pentru războiul electronic, tehnologie nouă anti-mine și abilitatea de a mobiliza și a antrena noi rezerve”.

De asemenea, scrie Zalujnîi, „manevre noi, inovatoare pot întoarce acest război la unul de manevră”.

Hotnews citează un jurnalist american, Neil Hauer, care afirmă că „după cinci luni, e sigur să spunem că ofensiva a fost un eșec serios”.

Kremlinul afirmă că merge înainte cu războiul

Întrebat dacă Zalujnîi are dreptate când spune că conflictul se îndreaptă spre un impas, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: „Nu, nu se află un impas”.

„Nu, (conflictul) nu se află într-un impas. Rusia continuă să îşi desfăşoare operaţiunea militară specială. Toate obiectivele stabilite trebuie să fie atinse”, a insistat Peskov, în opinia căruia este absurd ca Kievul să vorbească despre o victorie asupra Rusiei pe câmpul de luptă.

„Regimul de la Kiev are nevoie de mult timp pentru a înţelege că până şi a vorbi despre o oarecare perspectivă de victorie pe câmpul de luptă este absurd. Cu cât regimul de la Kiev va înţelege asta, cu atât mai repede se vor deschide unele perspective”, a spus el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. un blat ordinar intre toate puterile prin care au exilat si macelarit zeci de milioane de oameni. Inca mai joaca sceneta razboiului in timp ce ei construiesc orase intregi (pentru cine?) si exporta cereale mai mult ca niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE