joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEGALERIE FOTO | Arhiepiscopia Iașilor: Bursă lunară de studiu a 100 de...

GALERIE FOTO | Arhiepiscopia Iașilor: Bursă lunară de studiu a 100 de copii și tineri excepționali

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară, în perioada 15 mai-15 iunie, campania de strângere de fonduri pentru bursierii înscriși în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

Lansarea a avut loc pe 15 mai, în Sala Vivaldi din cadrul Palas Mall Iași, fiind o premieră, întrucât a reunit atât bursierii, cât și „ambasadorii” campaniei din acest an. Invitații au avut ocazia să îi descopere pe bursierii Pro Vita, să le admire momentele artistice, dar și lucrările din cadrul expoziției amenajate cu ocazia lansării campaniei.

Bursierii Pro Vita sunt 100 de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț, care provin din familii numeroase cu peste 7 copii și au rezultate foarte bune la învățătură. Sunt talentați în diverse domenii, de la muzică și pictură, până la arhitectură și design, fiind olimpici și implicați activ în proiecte extrașcolare. Sunt 100 de copii și tineri care visează să devină medici, arhitecți, polițiști, artiști, avocați, meteorologi, profesori, asistenți sociali, pianiști, jandarmi, ghizi turistici, ingineri, designeri etc.

Din 2016, Pro Vita Iași îi susține cu o bursă lunară de studiu în valoare de 200 de lei. Însă nu le oferă doar acest sprijin, ci și daruri în zilele de naștere, organizează ateliere de dezvoltare personală, spirituală și vocațională, workshopuri și școli de vară, oferă consiliere educațională și susținere suplimentară pentru cursuri și meditații.

Pro Vita anunță mărirea bursei de studiu de la 200 de lei la 300 de lei, începând cu anul școlar 2023-2024. Zece personalități ale comunității ieșene din diverse domenii au devenit „ambasadori” ai campaniei. De asemenea, poveștile bursierilor vor putea fi cunoscute, în cadrul unor expoziții foto în trei locații importante: Palas Mall Iași (Zona Cărturești), Ateneul Național din Iași și Opera Națională din Iași.

Ambasadorii campaniei din acest an sunt Pr. Constantin Sturzu, Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național Iași, Cristina Gheorghe, Director al Fundației „Varlaam Mitropolitul”, Andrei Fermeșanu, managerul Operei Naționale Române din Iași, Prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, UAIC Iași, Daniel Gorbănescu, fondator „La Conac”, Andreea Boboc, actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Elena Manolache, Director de Marketing & PR în industria auto, Cosmin Grosariu, aviator și Anca Gîlcă, trainer. Interviurile realizate în parteneriat cu Doxologia Media vor putea fi urmărite în perioada 15 mai-15 iunie pe paginile Pro Vita Iași.

 Donații

 • provitaiasi.ro/doneaza
 • Sediul Pro Vita Iași din Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Nr.14, et. 3
 • În conturile LEI: RO08CECE IS1030RON1014342, CEC Bank; EURO: RO68CECE IS10C1EUR1103231; Cod Swift: CECERO, CEC Bank; Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor
 • Contact: Florentina Tănase, 0 748 979 813

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

 1. “drumul spre Iad e pavat cu intentii bune”
  -biserica aia tocmai ii da pe mana ALTORA pe “merituoshii” aia.
  (rugam pizdificatii cu emotia in batista sa se abtina un rastimp,
  sa gandeasca si dupa aia sa comenteze ca “raspuns”; sub numele lor nu au decat sa scrie ce vor,maxtor nu are nevoie de raspuns)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate