sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEFructele și legumele cu reziduuri de pesticide din Turcia, în topul reclamaţiilor...

Fructele și legumele cu reziduuri de pesticide din Turcia, în topul reclamaţiilor în statele UE

299 de notificări au fost efectuate de statele membre ale Uniunii Europene, în 2022, în legătură cu importurile de fructe și legume din Turcia, la categoria de pericol „Reziduuri de pesticide”. În topul reclama]iilor, pe locul al doilea se situează cele 190 de notificări care au vizat loturi de carne de pui și produse din carne de pui infestate cu Salmonella, având ca origine Polonia. Pe locul trei s-au situat ambalajele și recipientele (materiale care intră în contact cu alimentele) fabricate în China, 76 de notificări, informează Lanţul Alimentar.

Nucile, produsele din nuci și nucile destinate însămânțării (migdale, alune de pădure, caju, pecan, fistic, etc.) originare din Nigeria, 66 de probe infestate cu Salmonella.

53 de probe de nuci, produse din nuci și nuci destinate însămânțării infestate cu Aflatoxină, țară de origine: Statele Unite ale Americii.

Ierburi și condimente infestate cu Salmonella, 46 de probe originare din Brazilia.

Cereale și produse de panificație din Pakistan, infestate cu Aflatoxină, 42 de probe.

Nuci, produse din nuci și nuci destinate însămânțării, infestate cu Aflatoxină, originare din Egipt (40 de probe), India (39 de probe) și Turcia (39 de probe).

Notificările de mai sus au încadrat probele la categorii de pericol, acest lucru însemnând că au conținut reziduuri de pesticide sau agenți patogeni (bacterii și ciuperci) peste limita maximă admisă, fiind periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Din totalul de 4.361 de notificări înregistrate în 2022, 3.904 au vizat produse alimentare, 234 furaje și 219 materiale în contact cu alimentele.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE