ACTUALITATEFlorin Cîțu: Am luat decizia de a forma Guvernul în jurul Partidului...

Florin Cîțu: Am luat decizia de a forma Guvernul în jurul Partidului Național Liberal

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat marți, înainte de negocierile cu PSD și UDMR, că nu s-a discutat despre varianta unui prim-ministru din partea social-democraților, punctând că liberalii au decizia de a forma un Guvern în jurul PNL, conform Agerpres.

Întrebat dacă s-a vorbit despre o variantă de premier de la PSD, precum Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, Cîțu a oferit un răspuns negativ.

„Nu am discutat așa ceva. (…) PNL nu pune astfel de condiții. Noi vorbim de principii. Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiții. Eu văd că celelalte partide au tot felul de condiții, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiții.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Eu am văzut că USR își propune președintele partidului, PSD își propune președintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL, în forurile statutare ale PNL se va alege”, a declarat prim-ministrul interimar.

Acesta a menționat că varianta cu care merg liberalii la negocieri este cea în care Guvernul se formează în jurul Partidului Național Liberal.

„Nu este o idee. Este un mandat pe care îl are astăzi echipa de negociere în negocierile cu PSD – o majoritate în jurul PNL. Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL. (…) Haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe până nu ne înțelegem pe programul de guvernare.

Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat și, după aceea, putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier, dacă nu avem program de guvernare”, transmite liderul partidului.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...