ȘTIRIFiguri legendare ale rezistenței: părintele Gheorghe Calciu. Un nou episod din „Memorialul...

Figuri legendare ale rezistenței: părintele Gheorghe Calciu. Un nou episod din „Memorialul Durerii”, luni, la TVR2

Un nou episod din „Memorialul durerii”, dedicat de această dată părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, este programat luni, la TVR2, începând cu ora 22.00.

Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, se spune în prezentarea documentarului, este o figură legendară a rezistenței, căci între reeducarea din Piteștiul anilor ‘50 și Aiudul anilor ‘80, părintele Calciu a cunoscut întregul spațiu concentraționar românesc.

Părintele Gheorghe Calciu a trait o viață de roman, între cedarea sub tortură și cele „Șapte cuvinte către tineri” ce aveau să-l trimită mai întâi din nou în carceri iar apoi, la presiunea occidentală, în exil.

Scriitorul Rod Dreher, autorul volumului „Live Not By Lies”, în care un capitol este dedicat părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, a acordat, recent, un interviu în exclusivitate pentru R3Media.

„În Statele Unite sunt imigranți care au venit aici din țările fostului bloc sovietic care ne avertizează că în America se arată semne de totalitarism – dar noi, cei născuți în America, nu le putem vedea, pentru că noi credem -, în mod fals că așa ceva nu se poate întâmpla aici. În cartea mea, explic de ce anumite mișcări sociale de stânga din America au câteva chestiuni importante în comun cu comunismul și de ce ar trebui să ascultăm avertismentele venite din partea oamenilor care chiar au trăit în comunism. Ei știu despre ce vorbesc”, a spus Rod Dreher.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...