OPINIIFie-ți dor de casă, Dominic!

Fie-ți dor de casă, Dominic!

Avem o certitudine: urmare a unui larg și prea-fain aport german, noi, timișorenii, ducem mai departe cu maxim Erfolg și apăsată insistență politica „frunților”! Nu ne pasă de invidia altora, luăm  suflul oricărei concurențe, concentrați fiind, de această dată, pe capitolul „entertainment”- regizori talentați se pare că avem, de personaje fabuloase nu ducem lipsă, mestecăul mestecă, Bega curge, Danke Deutschland!

Ciuruit de o anchetă jurnalistică ce pune accent pe trecutul de angajat al GIZ GMBH, companie „cunoscută ca paravan pentru spionajul german, conform documentelor oficiale ale Bundestag” și scos la tablă fiindcă prea-numeroasa lui echipă de aparatnici refuză să răspundă unor întrebări pe motiv de „date cu caracter personal”, personajul nostru principal dă o replică demnă de toate analele istoriei și ne înscrie pe pista succesului indubitabil în materie de „frunte a țircusului de maxim deliciu”. Sub o fotografie care amintește de vajnicele sale „succesuri” printre africani, Dominic Fritz se adresează timișorenilor anunțându-i că „Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală”.

Vă rog să mă scuzați dacă mănânc sau scap vreo literă în plus, dar îmi tremură degetele pe tastatură…e afirmația cuiva care recunoaște implicit că ar fi roșit când și-a etalat CV-ul și… sunt foarte emoționat! Să trecem peste, căci spectacolul care ne asigură victoria curge năvalnic: „Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș.” Așa s-ar explica blocarea mai tuturor proiectelor aflate în derulare prin oraș și blindajul de omuleți montați pe bani frumoși, care-l scutesc și de semnătura de Primar pe Dominic: curățenia!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fișior… două lucruri: mulțam fain că te străduiești să duci tradiția „frunții” mai departe, dar noi nu pe unde ai apucat-o tu, făcându-ne de „entertainment”, ne-am construit fala! Și doi: dacă până pe 4 mai, când se iese din liberele de Paști, nu e gata bucata aia din strada Lidia rămasă în șantier nelucrat din cauza ta, semnez cu mare poftă chemarea la un vot de destituire a lui Fritz de la cârma urbei mele… Fie-ți dor de acasă, Dominic!

PS: Să nu ne spui că n-ai fost pregătit pentru înțelegerea cuvântului „dor”… că noi avem maaaare încredere în nemți, șefu’!

Articol apărut inițial pe blogul autorului.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...