ACTUALITATEEvenimente-experiment organizate în mai multe țări din Europa. Testul Covid, cerut înainte...

Evenimente-experiment organizate în mai multe țări din Europa. Testul Covid, cerut înainte de bilet

În Europa, tot mai multe țări încep să testeze metode pentru redeschiderea economiei și a industriei culturale. Mii de oameni au participat la finalul lunii martie la un concert în Barcelona, care a avut la bază un studiu Covid. Și în România se vorbește despre concerte experiment, dar si despre organizarea „Euro 2020”, conform Digi24.

La concertul catalan au fost prezenți 5000 de participanți, toți fiind obligați să prezinte un test Covid negativ și să poarte masca pe durata evenimentului. Șase persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus și nu au putut intra la concert.

Pe 26 martie, în Amsterdam, la un meci de fotbal au participat 5 mii de suporteri pe bază de test rapid. Tot luna trecută, olandezii au făcut un experiment și într-un club cu 1300 de participanți. Testele s-au efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment, iar persoanele confirmate pozitiv, 12 la număr, au primit răspunsul ce le infirma prezența pe aplicația națională CoronaCheck. Olanda se pregătește să organizeze în mai finala Eurovision, dar și meciuri pentru Campionatul European de Fotbal.

Germania a testat măsurile de protecție la mai multe concerte filarmonice, cu 1.000 de participanți. Accesul s-a făcut pe bază de teste rapide și nicio persoană nu a ieșit pozitivă.

Iată cum țările occidentale reușesc să redeschidă treptat economia și să încurajeze revenirea la normalitate în sectorul cultural. Autoritățile române au anunțat că vor fi peste 12.000 de suporteri în tribunele meciurilor pentru Euro (la care România nu s-a calificat), în schimb nu a fost anunțat regulamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite