sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEEuroparlamentarul Rareș Bogdan (PNL) evită să răspundă dacă s-ar înrola în Armată...

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) evită să răspundă dacă s-ar înrola în Armată în eventualitatea unui război

În contextul în care mulți români se tem de o încorporare obligatorie, europarlamentarul Rareș Bogdan de la PNL, este întrebat de către DcNews dacă ar fi dispus să se înroleze în eventualitatea izbucnirii unui război.

Cu toate că Rareș Bogdan admite că este „o chestiune de normalitate să-ți aperi teritoriul, țara, suveranitatea, conaționalii și familia”, el evită să raspundă dacă el însuși ar fi dispus să se înroleze.

„Mi se pare o chestiune de normalitate să-ți aperi teritoriul, țara, suveranitatea, conaționalii și familia. E o chestiune de educație, cred eu. Ucrainenii sunt un extraordinar exemplu pe care sper ca românii să nu fie vreodată nevoiți – cel puțin în următoarea sută de ani – să-l practice, dar rămân un exemplu. Trebuie să fim conștienți de faptul că lumea în care am trăit în ultimii 30 de ani e una a trecutului. Lumea actuală, și probabil cea viitoare, e o lume în care provocările de securitate cresc în intensitate și „agitație”, sporește în intensitate la nivelul Europei. Așa că, trebuie să fim pregătiți pentru orice. De asta cred în discuțiile despre armata opțională… dar o pregătire pentru tineri e una cât se poate de serioasă și nu aș fi atât de strict cu șeful Apărării, șeful Statului Major General, în momentul în care își permite să ne reamintească că avem 650 de kilometri de graniță cu o țară care este tocmai victima unei invazii din partea unui vecin agresor”, spune Rareș Bogdan.

Întrebat ce le-ar răspunde acelora care zic „să meargă copiii politicienilor, după eu”, Rareș Bogdan spune că nu este important statul social într-un astfel de scenariu dar tot nu face referire la persoana sa.

„Să meargă. Dacă este cazul și dacă cumva, Doamne ferește, s-ar ajunge, nu se face diferența astăzi dacă ești politician, ziarist, tractorist, tirist sau taximetrist. Ești la fel, tot în România. Nu contează statutul tău social. Se vor duce și copiii politicienilor, așa cum se va duce și orice cetățean român care respectă națiunea română, istoria ei și care își iubește țara. Nu vor exista diferențe între uni și alții, sunt absolut convins. Sper, și repet, să nu ajungem să punem la încercare toate cele spuse de mine, dar sunt absolut convins că nimeni nu se va da înlături, fie că e politician, fie că e simplu muncitor agricol, pentru a-și apăra țara. Asta cred eu”, este răspunsul europarlamentarului.

Întrebat care sunt motivele pentru care românii ar merge la război, Rareș Bogdan răspunde că speră să nu se ajungă acolo , războiul rămânând un scenariu al groazei, “strict ipotetic pe care să nu trebuiască să-l verificăm niciodată în viața noastră”.

„Sper să nu ajungem. Acesta e un scenariu al groazei, rămâne un scenariu strict ipotetic pe care să nu trebuiască să-l verificăm niciodată în viața noastră. Dar, sigur, cum am crezut că nu vom mai vedea vreodată agresiune terestră de tipul celei din Al Doilea Război Mondial și tocmai vedem astăzi în Ucraina, cât și în Orientul Mijlociu – viața e plină de surprize. Războiul nu e doar informațional, ci iată că, în secolul 21, trupele terestre și tancurile sunt la fel ca pe vremuri.

De ce s-ar duce? E o chestiune de educație și respect al țării. Dacă țara asta mai are o națiune – iar eu cred că are – dacă mai are un popor care să creadă în viitorul acestui teritoriu și al unei Românii pentru care au murit milioane și milioane de-a lungul secolelor pentru a o apăra, cred că nu va fi atât de mare un eventual absenteism sau o fugă de răspundere cum își închipuie unii și alții. Noi avem un talent foarte mare al prezentării dezastrului și a prezentării a ceea ce nu funcționează sau doar a chestiunilor „negre” din societatea românească. Dar eu, vă asigur, dacă priviți România de la distanță și vă aplecați analitic pe ea, în ultimii 30 de ani am evoluat într-un ritm absolut fantastic din anii 1990 până astăzi”, mai spune Rare; Bogdan.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. “acum esti in Armata
  …….
  vei fii eroul cartierului
  nimeni nu stie ca te-ai dus de-a binelea ”

  -versuri din primul clip,
  aviz amatorilor:
  “gone for good” se traduce prin “s-a ales prafu si pulberea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE