luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEErdogan avertizează Grecia asupra militarizării Insulelor din Egee: Să evite, visele și...

Erdogan avertizează Grecia asupra militarizării Insulelor din Egee: Să evite, visele și acțiunile care se vor termina cu regret. Nu glumesc

Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a avertizat Grecia să stopeze militarizarea insulelor din Marea Egee, afirmând că „nu glumește” pe acest subiect.

Liderul turc s-a folosit de ultima zi pe care armata sa le desfășoară în Marea cu pricina, avertizând Grecia să nu militarizeze insulele din zonă.

„Avertizez Grecia să evite vise, acte și declarații care vor duce la regret. Reveniți-vă în fire”, a spus Erdogan, joi, într-o declarație televizată din vestul provinciei Izmir, unde a observat jocurile de război Efes-2022.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Turcia a certat Atena pentru că și-a sporit prezența militară pe insulele din Marea Egee, numind aceasta o încălcare a tratatelor în urma cărora insulele au fost cedate Greciei în prima jumătate a secolului al XX-lea.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Invităm Grecia să înceteze să mai înarmeze insulele care au statut non-militar și să acționeze în conformitate cu acordurile internaționale”, a spus liderul turc. „Nu glumesc, vorbesc serios. Această națiune este hotărâtă.”

În ciuda faptului că atât Turcia, cât și Grecia sunt membre NATO, vecinii au relații dificile, complicate, printre altele, de o dispută privind drepturile de explorare minerală în estul Mediteranei și rivalizarea revendicărilor teritoriale din Marea Egee.

Tensiunile dintre Ankara și Atena au crescut în ultimele săptămâni, părțile tranzacționând acuzații de încălcare a spațiului aerian.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate