ACTUALITATEElvețienii decid, duminică, prin referendum, dacă acordul cu UE privind libera circulaţie...

Elvețienii decid, duminică, prin referendum, dacă acordul cu UE privind libera circulaţie să fie sau nu anulat

 

Elveţienii sunt aşteptaţi, duminică, să voteze în cadrul unui referendum dacă vor ca ţara lor să renunţe la acordul cu Uniunea Europeană privind libera circulaţie a persoanelor, relatează Agenția Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Partidul Popular Elveţian (SVP) dorește ca Elveţia să preia astfel controlul asupra imigraţiei.

Partidul consideră că joburile sunt în pericol în contextul în care tineri străini îi înlocuiesc pe elveţienii mai în vârstă, locuinţele devin insuficiente şi se scumpesc, şcolile şi transportul în comun se aglomerează, iar construcţiile se extind tot mai mult în spaţii naturale.

„Migranţii ne schimbă cultura. Pieţele publice, trenurile şi străzile devin mai nesigure. În plus, practic jumătate dintre toţi beneficiarii de ajutoare sociale sunt străini”, se arată pe site-ul de campanie al formaţiunii.

Pe de altă parte, oponenţii atrag atenţia că acest plan ar priva companiile de lucrători calificaţi, în special în domeniul sanitar, şi subminează acordurile care întăresc accesul Elveţiei la piaţa unică europeană. Și fotbalul ar avea de suferit, spun cei care se opun acestei initiative.

Conform sursei citate, de la începutul liberei mişcări în 2002 şi până în 2019, populaţia Elveției a crescut cu 1,3 milioane. Imigraţia a contribuit cu un milion de persoane, circa 750.000 dintre ele provenind din UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite