vineri, februarie 23, 2024
EDUCAȚIEElevii vor studia teatrul ca disciplină opțională. Ministrul Anisie: Decizia răspunde recomandărilor...

Elevii vor studia teatrul ca disciplină opțională. Ministrul Anisie: Decizia răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene

Elevii vor avea posibilitatea să studieze teatrul ca disciplină opțională, a informat, joi, ministerul Educației, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021 – 2022, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a).

„Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt integrate și competențele artistice, dar și Declarației de la Frankfurt privind Educația prin Arte”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, la ceremonia de deschidere a anului universitar.

Ministrul Educației a menționat că decizia are la bază și recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că “folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremoniei de deschidere a anului universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică, în cadrul căreia a ținut un discurs explicit în favoarea ideologiei de gen și a educației sexuale în școli.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE