ACTUALITATEElevii de liceu, invitați să realizeze filme despre homosexuali în cadrul Festivalului...

Elevii de liceu, invitați să realizeze filme despre homosexuali în cadrul Festivalului „Super”. Kaufland România, sponsor principal

Elevii de liceu, care au împlinit vârsta de 14 ani, sunt invitați să realizeze filme despre homosexuali, în cadrul Festivalului Internațional de Filme și Artă „Super”.

Potrivit regulamentului anunțat de organizatori pe site-ul oficial, regizorul trebuie să aibă între 14 și 19 ani.

„Această categorie nouă se adresează tuturor adolescentxlor care susțin comunitatea LGBTQIA+, ca aliați sau ca membri, și vor să-și exploreze exprimarea prin film.
Poți să observi realitatea din jur prin film, să-ți povestești experiența, puterile, vulnerabilitățile, intimitatea, iubirea, fricile, bucuria, reflecțiile, sinceritatea, și să le îmbraci într-o formă poetică, experimentală, documentară, sau oricum simți tu.

E important să creezi arta așa cum o cunoști în interiorul tău, căutând un răspuns personal, mai degrabă decât unul universal. Un film prin care te (auto)cunoști și prin care cunoști lumea. Ne dorim să facem auzită diversitatea poveștilor queer, pentru a genera dialoguri în comunitate și pentru a sărbători comunitatea LGBTQIA+”, se precizează în anunțul organizatorilor.

Potrivit organizatorilor, „Super”-Festivalul internațional de film și artă făcute de adolescenți- ajunge anul acesta la a 9-a ediție și este destinat tinerilor cu vârste între 14-19 ani.

Sponsorul principal el evenimentului este Kaufland România. Nu este prima oară când Kaufland promovează sexualitatea în rândul tinerilor: în 2019, a sprijinit un proiect prin care promova educația sexuală în școli, inclusiv prin intermediul pornografiei.

Atunci, decizia a stârnit proteste în opinia publică.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

11 COMENTARII

 1. Ambasadele și corporațiile străine vin și ne reeducă. Nu lle e suficient că i-am invitat să facă bani aici.

  Ce fac multinaționalele: repatriază fraudulos profitul : raportează puțin și trimit dincolo bani la firma mamă cu costuri umflate, tipică spălare de bani, trimiși acasă sub pretextul unor achiziții supraevaluate de la firma mamă

  Și ca să nu cumva să avem timp să descoperim gaura masivă la buget, finanțează scandaluri din astea să fim noi divizați să ne certăm intre noi in timp ce ei fac bani.

  Ați înțeles șmekeria nemțească ?

  fără boicot și vot nu se poate, vom fi sclavii lor

 2. apropos de Corupția ucide

  nu doar că germanii și austriecii ne fură masiv lemnul (Schweighofer e doar prima in top, mai sunt vreo 15 firme care rad pădurile), dar Iohannis ne invață să fim eco și să ne dăm pe bicicletă in timp ce el cu toate serviciile secrete la dispoziție a blocat orice acțiune pentru apărarea pădurilor. V-ați prins? Fiți eco românilor, progresați!

  Mitul neamțului corect e suflat: intrebați orice german de marea corupție din Berlin, că 20 de ani au tot construit aeroportul ăla din care au furat toți miliarde !

  Iar zilele astea Merkel e in anchetă in Bundestag pentru lobby in China in favoarea unor firme germane….

  v-ați prins că discursul cu corupția e doar așa, pentru partidele votate legal să blochezi democrația. Deloc nu e vorba de marea corupție gen dosarul Microsoft , tun de 1 miliard pe care DNA l-a uitat preocupat fiind de 2 gagici de-ale lui Dragnea.

 3. Merkel e anchetata pt lobby in favoarea unor firme germane?! Asta e patriotism, nu coruptie. La noi miticii sunt anchetati pt. luare de mita. Asta e coruptie. Austriecii ne fura padurile pt ca romanii dorm pe ei, condusi fiind de corupti romani, votati de alti romani. Nu am auzit de vreo armata austriaca venita peste noi. In istorie prostia se plateste.

 4. Isi permit asta fiindca nu mai suntem un popor unit si crestin,doar o adunatura amorfa vesnic in cautarea mancarii si a banilor.Au incercat si pe la altii si a iesit lumea in strada.Aici nu iese nimeni sa isi apere identitatea,toata lumea asteapta sa se friga micii la gratar.

 5. Pe afisul acestei dejectii de proiect, despre filmele cu homosexuali, nu este nicaieri trecut Kaufland ca si sponsor, este numai Mozaiq. Cititi si printre randuri inainte sa sariti cu cutitul la jugulara. Asta nu inseamna ca Kaufland, nu poate fi un sponsor ascuns, dar daca e asa, pot fi si alte firme care finanteaza pe ascuns.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...