sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEEdi Iordănescu, antrenorul care a calificat România la Euro 2024, are duhovnic...

Edi Iordănescu, antrenorul care a calificat România la Euro 2024, are duhovnic și crede în Dumnezeu: Mă rog înainte de fiecare meci

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a declarat că mulțumește familiei, celor care au crezut în echipa națională dar și Lui Dumnezeu, pentru calificarea tricolorilor la Euro 2024, obținută sâmbătă la Budapesta.

„O bucurie fără margini, probabil zilele următoare vom conștientiza mai bine. Am crezut în băieți. Păreri, critici, critici au fost din prima zi de când am venit, dacă era mai multă toleranță poate puteam să facem și mai bine și mai repede. A fost greu. S-au făcut și multe nedreptăți când am venit la națională, dar merge în plan secund.

Vreau să mulțumesc familiei, părinții mei, frații mei au fost la meci aici, au venit după națională peste tot. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în echipa națională, de la început sau pe parcurs. Mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat credit total și mână totală liberă, am luat deciziile pe care le-am crezut de cuviință. În ultimul rând îi mulțumesc Lui Dumnezeu, eu sunt credincios.

Este primul semn că ar trebui să fim mai toleranți cu băieții, e jucător care joacă în Serie A, a muncit, și-a adus contribuția pentru promovarea echipei. Traversa o etapă mai puțin bună și alții au avut perioade de genul și au reușit cu mult sprijin.

Antrenez băieți cu valoare și caracter, caracter deosebit, nu a fost ușor, când primești gol ai vină. A venit faza dintr-un aut, am gestionat greșit, e greu să începi un meci decisiv de la 1-0, antrenez băieți de valoare, cu mare caracter, sunt mândru de ei toți și de echipă.

Suntem neînvinși, am atins borne impresionante, echipa națională a ținut steagul sus pentru România. Sunt deschis la orice discuții constructive, referitor la meciul cu Elveția, e important să terminăm neînvinși, înainte de orice, și să terminăm pe primul loc”, a declarat Edward Iordănescu la Digi Sport.

Antrenorul naționalei României are duhovnic

Nu este prima oară când Edi Iordănescu vorbește, public, despre credința sa. Antrenorul naționalei a spus că i-a simțit prezența lui Dumnezeu în viață și că înainte de a accepta să preia funcția de selecționer i-a cerut sfatul duhovnicului.

„Sută la sută cred în ajutorul Divin! Și-mi asum tot ce spun, chiar dacă mai vine un val de critici. Pentru mine, Dumnezeu rămâne Dumnezeu. În momentele importante pentru familia mea și pentru mine, i-am simțit prezența. Eu cred că, mai devreme sau mai târziu, oamenii care încearcă să fie corecți, să fie drepți, să facă lucrurile într-un mod creștinesc au o șansă în plus, iar Dumnezeu îi vede. Mă rog înainte de fiecare meci. E un lucru intim, privat, să mă rog înainte să duc la meci. Mă rog în fiecare dimineață și mă rog în fiecare seară”, declarat Iordănescu în martie, citat de Gazeta Sporturilor.

„Mi-a dat binecuvântarea cu toată convingerea și mi-a spus o vorbă care mi-o zice mereu, că are încredere în mine că voi reuși. El crede că voi reuși să calific echipa națională la Europene. Era foarte optimist!”, a spus tehnicianul despre duhovnicul său.

Iordănescu poartă la gât o cruciuliță.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Cine edi zis si bamboo? Ala care o umilea pe cantareata aia in niste clipuri audio ce circulau pe net? Sa zicem ca au fost aventuri de tinerete si s-a pocait, dar caracterul se vedea de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE