luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEDr.Lorand Savu avertizează că multe dintre centrele înființate pentru testarea covid nu...

Dr.Lorand Savu avertizează că multe dintre centrele înființate pentru testarea covid nu au experiență. „S-au făcut teste greșite și au fost trimiși oameni perfect sănătoși în izolare”

În România,  multe teste pentru identificarea persoanelor infectate cu coronavirus s-au făcut greșit,  în cabinete fără pregătirea necesară, a declarat, luni, pentru B1TV, Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară.

Multe teste au fost realizate prost, în cabinete fără prea multă pregătire, crede Lorand Savu, potrivit sursei citate. Astfel, oameni neinfectați au fost trimiși în izolare.

„Nu numai numărul de teste este important, ci și felul în care se realizează ele. La noi este o chestiune extrem de delicată, pentru că în câteva luni de zile s-au înființat o mulțime de centre care nu aveau nici cea mai mică experiență în biologie moleculară și e posibil ca rezultatele unora să fie destul de îndoielnice.

E o posibilitate (n.r. – ca persoane neinfectate cu SARS-COV-2) să fi fost trimise în izolare. E mai delicat cu aceste testări pentru că multe persoane sunt cumva în faza finală a acestei infecții și acolo, testarea trebuie făcută cu atenție. Dacă dă un semnal pozitiv, e bine să fie o retestare peste câteva zile, ca să se vadă dacă s-a făcut corect acea testare, ori infecția este în fază terminală și dispare”, a declarat dr. Lorand Savu pentru B1.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate