ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila (PSD) dorește testarea tuturor elevilor în prima zi de...

Dr. Alexandru Rafila (PSD) dorește testarea tuturor elevilor în prima zi de școală

Profesorul Alexandru Rafila spune că multe dintre școli pot funcționa, dacă mare parte a personalului este vaccinat, nu sunt cazuri și se pot face teste. El crede că era bine ca în prima de școală după vacanța de două săptămâni să fie testați toți elevii.

„Acum reîncepe școala și o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac și eu parte, cei care vor să mențină școlile deschise, în condiții de siguranță, și cei care vor să le închidă cu orice preț”, a declarat senatorul Alexandru Rafila (PSD) la Marius Tucă Show de la Aleph News.

El spune că, din punct de vedere al sănătății publice, pot funcționa școlile dacă sunt bine organizate și oferă condiții de siguranță elevilor și asigură testarea elevilor, cadrelor didactice. Rafila mai spune că este importantă testarea: „Eu știu că au venit teste, dar nu sunt bine organizați”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănătate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform acestuia, în învățământul online, lipsa interacțiunii e foarte gravă, traumatizantă și „o să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel”.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau online.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...