duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEDoliu în sportul românesc: Florin Zalomir, fost vicecampion olimpic la scrimă, s-a...

Doliu în sportul românesc: Florin Zalomir, fost vicecampion olimpic la scrimă, s-a sinucis

Unul dintre cei mai buni sabreri pe care i-a avut România, retras din activitate în 2012, a fost găsit mort astăzi în locuința sa din localitatea Otopeni, informează Cotidianul.

Rareş Dumitrescu, antrenorul lotului feminin de sabie, și totodată fost coleg cu Florin Zalomir, a declarat pentru Agerpres că gestul acestuia a fost unul total neașteptat: ”Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi ca antrenori la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii. Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El nu a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiune câţiva ani de zile. Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta. A ales Jandarmeria acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea, după ce încheiase un ciclu cu Bianca Pascu, care a renunţat la sport, şi nu a vrut să înceapă cu alţi copii. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care de câteva săptămâni s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, o femeie ar fi descoperit trupul neînsuflețit al fostului vicecampion mondial la scrimă Florin Zalomir. Cazul va fi preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov în vederea efectuării cercetărilor, urmărindu-se stabilirea cu exactitatea a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

Conform wikipedia, Zalomir „s-a apucat de scrima la vârsta de zece ani la clubul CSS „Unirea” Iași. A cucerit o medalie de bronz la Campionatul European de juniori din 1998 și s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial de cadeți în același an. În anul 2000, a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din 2000.

În anul 2001 s-a alăturat lotului olimpic de seniori. A participat la Campionatul European de la Koblenz, iar câteva luni mai târziu, a luat parte la Campionatul Mondial de la Nîmes, unde România a cucerit medalia de bronz. După concurs, a rămas în Franța, unde s-a decis să se înroleze în Legiunea Străină, una dintre unitățile de elită ale armatei franceze. În timpul contractului său, a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

S-a întors în România și la sportul de performanță după doi ani și jumătate de carieră militară. Fiind într-o condiție fizică bună, a reușit să se reintegreze rapid în lotul olimpic. La Campionatul European din 2006, a ajuns în semifinală, obținând bronzul. La proba pe echipe a  cucerind medalia de aur pentru România. În 2009, la Antalya echipa care îl avea în compunere și pe Florin Zalomir a devenit campioană mondială la sabie masculin pentru prima dată din istoria scrimei românești, după ce a învins Italia în finală.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE