luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEDirectorul TNB spune că nu va anula autorii ruși: Nu admit așa...

Directorul TNB spune că nu va anula autorii ruși: Nu admit așa ceva. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac

Directorul Teatrului Național București, Mircea Rusu, a declarat, într-un interviu acordat Antena 3, că nu ar scoate din programul teatrului piesele scrise de dramaturgi ruși, dacă i s-ar solicita acest lucru.

„Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile.

Cultura rusă este una excepțională. Cultura rusă a dat dramaturgul cel mai mare, Cehov. Este greu să trecem peste asta. Sunt niște excese de zel. Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei. Nu cred că ăsta este rolul teatrului. Este un rol al politicii. Rolul nostru este altul. Aș vrea să văd dacă vă și înrolați când veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați”, a declarat directorul Teatrului Național București.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe personalități care activează în sectorul cultural au condamnat agresiunile rusești. Unele dintre ele și-au dat demisia din instituțiile de cultură în care lucrau. Altele, care au o opinie favorabilă despre conflict, au fost înlăturate.

Unii artiști ruși s-au retras de bunăvoie din competițiile internaționale în care erau înscriși, iar alții au fost suspendați prin eliminarea Rusiei din competiție.

În Italia, o Universitate a anunțat anularea orelor despre Dostoievski, dar ulterior a revenit asupra deciziei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. M-am gândit la marele bariton Dmitri Hvorostovsky. A murit ”la timp” săracul….Dacă ar fi prins vremurile astea, ar fi fost interzis, dat afară, șantajat să se dezică de ”criminalul” Putin. Ce vremuri trăim!…

  2. pana unde poate ajunge prostia omeneasca.sa inlature cultura pentru niste jocuri politice.rusine dragii nostrii conducatori.nu faceti decat sa faceti jocurile murdare ale altor state.ar trebui sa fim impartiali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate