joi, februarie 9, 2023
OPINIIDespre semnificația rezultatelor României la Olimpiada de la Tokyo

Despre semnificația rezultatelor României la Olimpiada de la Tokyo

Românii au talent. Păcat că statul nostru nu îi susține, că să și-l poată pune în valoare. Și asta se întâmplă de peste 31 de ani.

A fost cea mai slabă participare a României din istoria Jocurilor Olimpice moderne.
Delegația României la Tokyo a încheiat trist și dezamăgitor această ediție de Jocuri Olimpice, pe locul 46, cu doar 4 medalii obținute, dintre care doar una de aur. Spre comparație cu alte țări din vecinătatea noastră: Ungaria a terminat pe locul 15 (cu 20 de medalii), iar Polonia pe locul 17 (cu 14 medalii).

La ediția de acum 5 ani, România a terminat pe locul 47, cu 4 medalii în total. De la ediția de la Sydney din 2000, numărul de medalii cu care România se întoarce este în continuă scădere. La ediția de acum 21 de ani am fost pe locul 11 în clasamentul final, cu 26 de medalii. În 2004, la Atena, delegația României a obținut 19 medalii, la Beijing în 2008 am obținut 9 medalii, în timp ce de la ediția din 2012 de la Londra am revenit cu 7 medalii. La această ediție, România a fost depășită în clasamentul final de țări precum Bahamas, Kosovo sau Uganda…

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Rezultatele lotului olimpic român în 2021 nu sunt o întâmplare, un accident, sau un șir de ghinioane. Ele reprezintă o radiografie precisă a decăderii sportului românesc și a eșecului statului român în cam toate domeniile din ultimii 30 de ani.

De ce am avut rezultate atât de bune în anii ’80 și ’90, iar după 2000, a început prăbușirea sportului românesc, care continuă până azi? Statul român comunist consideră că sportul este un ambasador esențial al țării în exterior, un mod eficient de a crește prestigiul și demnitatea țării în lume. De aceea, statul de dinainte de 1989 a elaborat politici de susținere a sportului, atât de masă, cât și de performanță, și a investit masiv în această direcție. Rezultatele s-au văzut, atât în anii 80′, cât și în perioada de după revoluție. Însa, clasa politică de după 1989 a fost total dezinteresată de a susține sportul românesc, care a mai mers cum a mers, doar din inerție, până prin 2000-2005, după care a început decăderea. Va mai amintiți ce zicea Gică Hagi în 1998?

De ce Polonia și Ungaria au ajuns pe locuri extrem de onorabile (15 și 17 în lume), în timp ce România abia a rămas pe locul 47? Pentru că în Polonia și Ungaria clasa politică și mai ales partidele naționalist – conservatoare care sunt la putere de mai mulți ani au pus accent pe dezvoltarea sportului de masă și de performanță în țările lor, elaborând și punând în practică politici coerente și eficiente, care nu au întârziat să își arate rezultatele. Așa se întâmplă când ai la conducere politicieni care chiar au că prioritate interesul național, nu incompetenți penibili, conduși de cu totul alte interese…

Românii au talent. Chiar și de geniu, de multe ori. Dovadă sunt premiile și medaliile obținute de români la atâtea olimpiade și concursuri internaționale de matematică, fizică, chimie, inventica, robotică, și multe alte domenii. Însa, ce se întâmplă cu aceste talente, multe de geniu?

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

ROLUL STATULUI este de a lua măsurile necesare pentru a asigura un cadru propice pentru că cetățenii români cu talente deosebite în orice domeniu să și le poată descoperi, dezvoltă și pune în valoare, pentru binele și dezvoltarea lor, și pentru binele și dezvoltarea țării în care trăiesc. DE 31 DE ANI, STATUL ROMÂN A EȘUAT ÎN A-ȘI ÎNDEPLINI ACEST ROL ESENȚIAL, trădându-i pe români. Rezultatul: foarte multe tinere talente, nesusținute, au emigrat, punându-și capacitățile în slujba dezvoltării altor țări, care au știut să îi prețuiască cum se cuvine. Foarte mulți alții și-au irosit talentele extraordinare, neavând nicio șansă să le pună în valoare.

CAUZA PRINCIPALĂ a decăderii sportului și a societății românești de după 1989: Românii au avut neșansa să fie conduși în ultimii 31 de ani numai de politicieni care sunt motivați de interesul personal, cel de grup, de partid, orice altceva decât INTERESUL NAȚIONAL și interesul și binele ROMÂNILOR DE RÂND. Care au gândit mereu că nu trebuie să obosească să gândească politici care să susțină talentele românești, pentru că nu le iese și lor ceva din asta.

În mod simbolic, la Tokyo 2021, am avut cea mai slabă performanță din istorie, ceea ce reflectă fidel starea țării și a societății românești. Am cam ajuns la fund. Singura direcție acum ar fi în sus.

Eu unul încă cred în  Țara noastră România și în Români. Și trebuie să credem cu toții. Și să ne rugăm să ne dea Dumnezeu conducători mai vrednici. Amin?

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate