vineri, martie 1, 2024
ȘTIRIDeputatul PNL Alexandru Muraru anunță că AUR este pasibil de scoatere în...

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunță că AUR este pasibil de scoatere în afara legii. Senatorul Sorin Lavric, amenințat cu pușcăria pentru declarațiile din Parlament. Replica lui Simion: Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?

Senatorul PNL, Alexandru Muraru, fratele viitorului ambasador al României în SUA și actual consilier al președintelui Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă partidul AUR ar putea fi scos în afara legii.

„Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. Pot înțelege nevoia de dialog, pot înțelege obsesia omului politic pentru a căuta apreciere și voturi, dar nu cu cei care alimentează apoi un tip de fanatism și de torpilare a instituțiilor statului.
Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.
Când pandemia va trece, mă tem că va veni și momentul în care ei vor face o alianță parlamentară cu PSD.
Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament” a  sps Muraru.

Fratele consilierului președintelui Klaus Iohannis a spus că senatorul AUR, Sorin Lavric, este pasibil de închisoare pentru declarațiile din Parlament. Muraru a anunțat că știe că se va porni o acțiune în acest sens.El a acuzat AUR că „a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului”, fără să dea exemple în acest sens.

Sorin Lavric a vorbit în Parlament despre Mircea Vulcănescu, Mitropolitul Visarion Puiu sau monahul Nicolae Steinhardt.

„Este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, care interzice, sub sancțiunea pedepselor cu închisoarea, promovarea unor asemenea personaje macabre(…) În mod clar, ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului.

Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90! Au existat o înlănțuire și mesaje cu caracter negaționist și antisemit de la tribuna Parlamentului și acest tip de acțiuni au încurajat în societate acțiuni antisemite.

Este în mod clar o relație de tip cauză-efect când membri ai Parlamentului, ostentativ, violând legislația în vigoare, fac apologia și, ei provoacă o hemoragie a cadrului normativ și sparg o barieră.

Mai mult, juridic vorbind există evident limite ale imunității declarațiilor politice și instanțele de judecată au motivat aceste aspecte în diverse spețe, când membri ai Parlamentului au depășit cadrul constituțional sau legal. Este cazul senatorului invocat de dvs care are deja la activ câteva așa-zis declarații politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, naționalist șovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.
În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/215, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens(s.n.). Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic” mai spune deputatul.

În replică, George Simion a postat două întrebări pe facebook: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Pe fond il amenință pe LAvric cu proces pentru ce?

  1. „glorificator al legionarilor” – scuze, dar asta va trebui dovedit in curte. Că Lavric a scris cărti si articole unde nuanțează, deși se delimitează veti vedea că nu au un caz, sunt vorbe goale. Lavric elogiază rezistența anticomunistă nu elogiază ideologia violenței.

  2. „nationalism extremist” – scuze Morărel, no crime here. Că ai tu o etichetă nu echivalează cu o infracțiune.

  3. „homofob” – scuze Morărel, no crime here. Homofobia e un termen lax, nedefinit și va trebuie dovedit in instanță că Lavric a incitat la violență ceea ce nu e cazul. El e medic și a constestat niște definiții ale ideologiei de gen, asta nu-l face homofob.

  Cu etichete de astea și Moraru e un bolșevic și poate fi tras in instanță pentru că amenință cu dictatura si dizolvarea unui partid, așa cum au făcut bolșevicii și naziștii. Deci Morărel, citește legile. O să-l trageti pe Lavric in instanță și mai mult vă veti da voi arama pe față că sunteți vechii bolșevici ai Anei Pauker regrupați sub lozinci.

  O luptă murdară ideologică impotriva unui partid care n-a furat țara ca voi 30 de ani și care e format din oameni care nu provin din blocurile de putere care au jefuit țara, psd, pnl, pdl și usr.

  • O precizare: Miscarea Legionara nu a fost nazista, fascista, criminala conform Trbunalului de la Nurnberg si unei instante romanesti din 1995 (sentinta irevocabila de la Curtea de Apel Suceava).
   Deci nu vad, chiar din punct de vedere al legilor actuale in vigoare care este problema invocarii Miscarii Legionare si a legionarilor.

 2. Alexandru Muraru e omul bun-la-toate care face jocurile murdare ale lui Iohannis și in general a clicii serviciilor și cui il mai angajează. Omul e specializat pe lovituri de astea de culise, un rebenciuc iohannist fără scrupule.

  I-ar place lui să scoată in afara legii un partid votat de 9% de oameni. Ce le-ar mai place bolșevicilor vopsiți roz și albastru! Din păcate pentru ei avem o Constituție și legi și deocamdată legile represive de tip politic corectness nu sunt suficient de tari să scoti un partid din Parlament.

  Omul e și iresponsabil, ca și Iohannis a cărui slugă este. Păi imaginati-vă că ies in stradă 700.000 de votanți să protesteze. Dar poate și alte partide ar riposta , că dacă azi scoti un partid, maine scoti si altul.

  Deci bolșevicul ăsta roz trebuie dat in judecată eventual el

 3. Ne amintim cuvintele securistului de serviciu care îl ancheta pe Profesorul Teodor M. Popescu (Martir și Mărturisitor al temnițelor comuniste, † 4 aprilie 1973): „Eşti legionar pentru că eşti teolog, şi fiind teolog eşti anticomunist, iar a fi anticomunist înseamnă a fi legionar”.

 4. Noul comunism in ascensiune…

  Ce au trait parintii si bunicii nostri, vom trai si noi. Politruci si comisari bolsevici critica martiri si sfinti, pe buna dreptate elogiati.

  Se intampla in Romania ce vedem si in SUA, unde neo-marxismul a facut tot posibilul (minciuna, furt, etichete, terorism intelectual, implicarea papei!!, media ticaloasa, complotul de la Capitoliu, etc) pentru a elimina conservatorismul lui Trump.

  In planul vazut se reflecta ceea ce cu siguranta avem in planul nevazut. Vrajmasul turbeaza cand oamenii afla si urmeaza calea Domnului. Ar fi in stare sa rastoarne o lume prin orice metode numai sa opreasca acest curs al lucrurilor.

  Sa studiem mai mult istoria recenta, metodele de propaganda si dezinformare, dar si vietile marturisitorilor din vremea comunismului.
  Si sa dam marturia cea buna, la inaltimea momentului istoric!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE