marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATE5 octombrie, zi liberă pentru toți elevii și copiii de grădiniță de...

5 octombrie, zi liberă pentru toți elevii și copiii de grădiniță de Ziua internațională a educației

Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală pe 5 octombrie.

Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar.

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că „unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că „ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Acesta a precizat că este zi liberă și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a, încă „din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educației”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. EDUCATIA IN ROMANIA “EDU K K TA” INSEAMNA “ZI LIBERA SI ANTI-INVATATURA” ZILNIC HA! cu cat mai #spalati pe creieri cu atat mai bine pentru #noul normal. viitorul nostru este “luminos” de tamp…..ROMANIA TREZESTE-TE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate