duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDeputatul George Simion, blocat la vamă, nu i se permite accesul în...

Deputatul George Simion, blocat la vamă, nu i se permite accesul în Republica Moldova. Liderul AUR cere intervenția MAE de la București

Copreședintele AUR, deputatul George Simion, nu este lăsat să intre în Republica Moldova, fiind blocat la Vama Leușeni.

Poliția de Frontieră i-a comunicat parlamentarului român că are o interdicție valabilă până în 2023.

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Deputatul român este conștient de interdicția impusă lui de autoritățile de la Chișinău, însă susține că interdicția i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în Moldova trebuie să-i fie permis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși polițiștii de Frontieră i-au spus să atace decizia respectivă în instanță, deoarece ei nu au dreptul să-i permită accesul, George Simion a refuzat să se întoarcă în România și a afirmat că va stă în vama Albița-Leuseni până nu i se va permite intrarea în Moldova.

Acesta a spus că are un proces pe rol în acest sens, însă este tărăgănat de către autoritățile de peste Prut.

Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veșnice. De asemenea, deputatul dorește să participe și la funeraliile omului de cultură.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE