OPINIIDe ce nu cred în realitate!

De ce nu cred în realitate!

Ceea ce se întâmplă la nivel social în ultimul timp este realitatea crudă și cu atât mai dureroasă într-o democrație, dar cum spuneam într-un alt articol, democrația este și locul prielnic al germinării ideilor de tip totalitar în interiorul mișcărilor sociale.

Dar totuși nu cred în realitate pentru că nu ea este adevărul. Adevărul se află în spatele realității. Realitatea nu este decât o fugă de la adevăr, iar dacă ne concentrăm prea mult pe realitate uităm de ceea ce este esențial: Adevărul.

Nici nu trebuie nesocotită realitatea pentru dacă mă tai curge sânge, iar dacă sorb ceai fierbinte s-ar putea să mă opăresc.

Realitatea contemporană este una dură! Ea atacă în esența omului, atacă libertatea de alegere creând angoase, tulburări la nivel interior și în exterior la nivel social. Peste tot unde arunci ochii și ciulești urechile auzi și vezi moarte, frică, vaccin, certificat verde, îngrijorare, conflict și tot ceea ce aduce starea în fapt.

Și asta este realitatea pe care o trăim și este una neplăcută, urâtă și totuși nu este Adevărul.

Toată această stare a realității te desprinde de adevăr, te îndepărtează de el, nici nu te eliberează și nici nu îți oferă confortul sufletesc necesar pentru a trece în liniște de toată această nebunie.

Ieșitul în stradă nu este adevărul, dar este un drept, este o necesitate pentru a nu se trece pe lângă libertățile atât scrise cât și nescrise pe care omul le are și pe a cărui fundament se conturează drumul societății spre tiranie sau libertate.

Care este adevărul și cine este el până la urmă!?

În spatele realității stă întotdeauna! este realitatea realității la care este necesar să facem mereu raportarea zilei de ieri, de astăzi și de mâine. Adevărul pe care-l căutăm atât de mult în realitate este iluzoriu, dar dincolo de realitate este mereu Hristos, care este Adevărul.

Desigur, unii dintre cei care citiți aceste rânduri nu credeți, aveți idei și păreri diferite despre viață, despre societate și totuși în realitatea în care trăim nu e pace deși o căutăm asiduu și nu e de găsit. Caută pacea și o urmează pe ea! și ea te va face liber, te va face bun și vei vedea că tot ceea ce realitatea socială oferă este zbucium și unde te duci auzi: vaccin, moarte, mască, certificat verde, nu intri, arata-mi codul… Oare acesta să fie Adevărul?

Nu! Este realitatea cred în care nu cred, pentru că în ea nu se află Adevărul. Realitatea îmi fură nădejdea și nu trebuie să rămânem înțepeniți în ea, dar nici să o abstractizăm. Totul depinde de Adevăr, care măsoară realitatea într-un alt mod.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate