ACTUALITATEVom fi tratați precum infractorii: Pe noile cărți de identitate electronice vor...

Vom fi tratați precum infractorii: Pe noile cărți de identitate electronice vor apărea AMPRENTELE titularului. Dispare locul nașterii

Locul nașterii titularului va fi eliminat din datele înscrise pe noua carte de identitate simplă și de pe cea electronică, conform unor modificări pregătite în acest sens de autorități. Termenul limită pentru valabilitatea vechilor buletine este prevăzut a fi 03.08.2031, când toți români ar trebui să dețină noile tipuri de buletine.

Amprentele vor putea fi înscrise în buletinele digitale după vârsta de 12 ani, iar toate cărțile de identitate electronice vor include obligatoriu amprentele titularului, informează Profit.ro.

Autoritățile pregătesc noi schimbări în ceea ce privește buletinul de identitate. Astfel, noile cărți de identitate, simple sau electronice, nu vor mai conține locul nașterii titularului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum legea prevede că până la împlinirea vârstei de 12 ani, cartea electronică de identitate, solicitată pentru minori de părinți, se eliberează fără imaginile impresiunilor papilare. Noul act prevede ca până la împlinirea vârstei de 14 ani, cartea electronică de identitate, se va elibera astfel:
a) pentru minorii cu vârsta de la 0 până la 12 ani fără imaginile impresiunilor papilare;
b) începând cu vârsta de 12 ani, minorilor li se eliberează cărți electronice de identitate cu imaginile impresiunilor papilare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cei care solicită cartea electronică de identitate nu vor mai putea opta să le fie eliberată fără înscrierea amprentelor, acestea nefiind înscrise decât atunci când prelevarea acestora este fizic imposibil de a fi realizată. Acum, legislația prevede că, la cererea solicitantului, cartea electronică de identitate se poate elibera și fără amprentele titularului.

Nu este clar de ce autoritățile vor să ia amprentele întregii populații pentru a le introduce într-o uriașă bază de date.

Noile cărți de identitate au stârnit vii discuții în opinia publică, după ce R3media a descoperit că autoritățile au eliminat tricolorul și au introdus „genul” în loc de „sexul persoanei”.

După proteste puternice din societate, inclusiv din zona Bisericii,  MAI a anunțat că lucrează la un buletin care să conțină tricolorul și „sexul” persoanei, nu genul.

Ulterior, ministrul Lucian Bode a declarat că s-a revenit la „gen” și că iarăși nu s-a găsit loc pentru tricolor pe noul buletin electronic.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Destui spun că amprenta nu este unică fiecăruia dintre noi și niciodată nu a fost dovedit că ar fi. Că două amprente sînt crezute a fi de la același om nu este ceva bătut în cuie; se iau mai multe sau mai puține puncte, curbe ce se potrivesc sau nu.
    „…J. Spencer Letts, a federal judge in California who in 1991 became suspicious of fingerprint analysts who’d testified in a bank robbery trial. Letts was astounded to hear that the standard for declaring that two prints matched varied widely from county to county. Letts threw out the fingerprint evidence from that trial.”

    Cînd vine vorba de ADN lucrurile sînt la priceperea sau mila unui operator, la priceperea și seriozitatea unui tehnician ce repară sau calibrează aparatul, la forțarea mai mult sau mai puțin a algoritmului făcut de nu știu ce programator samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate