vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEDaniel Funeriu a cerut sprijin pentru copiii „excepționali“ ai României și a...

Daniel Funeriu a cerut sprijin pentru copiii „excepționali“ ai României și a fost ajutat de preoți și personalități conservatoare: Niciun progresist nu a pus vreun leu. Ei sunt întotdeauna generoși și viteji pe banii și eforturile altora

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a relatat pe Facebook o experiență avută atunci când a solicitat sprijin pentru copiii „excepționali“ ai acestei țări.

„O observație empirică: Biserica Ortodoxă Română e atacată cu o furie suspectă de toată floarea progresismului. Că e retrogradă, că e cu pupătorii de moaște, că nu e modernă etc.

Atunci când am anunțat tabăra de elită de matematică APEXMATHS niciun progresist -subliniez, niciunul și niciuna – nu au pus un leu pentru a sprijini unul din cei aproximativ 30 de copii calificați – adică excepționali la nivel mondial – și care ar avea dificultăți să plătească.

În schimb au „sărit” cu sponsorizări:

  • doi preoți ortodocși;
  • două personalități conservatoare
  • câteva persoane ale căror preferințe ideologice nu le cunosc. Totuși, udecând după profilul lor de Facebook pot spune că sunt credincioase.

Sunt și trei oameni de știință care sprijină. Din cât pot să cunosc, au o atitudine mai degrabă neutră“, a scris fotul ministru al Educației.

„Progresiștii sunt întotdeauna generoși și viteji pe banii și eforturile altora“

„Acum: nu știu în ce măsură dorința de a sprijini copii cu totul și cu totul excepționali este o consecință a orientării ideologice, dar corelarea observată empiric cu ocazia APEXMATHS este, pentru mine, clară: progresiștii sunt întotdeauna generoși și viteji pe banii și eforturile altora. Matematica, științele în general, nu cunosc frontiere ideologice. Ele sunt, pentru mine, un refugiu din această lume tot mai tribalizată, ale cărei turbulențe inutile încep să mă obosească.

Nu aș vrea ca această remarcă să îngroașe zidul care separă oamenii normali la cap de progresismul agresiv. Aș vrea mai degrabă să fie un prilej de reflecție despre ceea ce ne unește: deminitatea nostră comună, asociată condiției noastre de oameni – și mai puțin despre căutarea cu lumânarea a lucrurilor care ne despart.

Mulțumiri tuturor celor care i-au ajutat pe acești copii fantastici să mai facă un pas către visul lor și sper să ne vedem cât mai mulți la Reșița“, a mai scris Funeriu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Funeriu este unul dintre personajele narcisiste care au distrus invatamantul romanesc, prin introducerea de reguli in sistem care au incurajat, sub masca falsului elitism, coruptia si puterea arbitrara a administratorilor din educatie. A deschis drumul hipercentralizarii si deciziilor unilaterale luate de pretinsi “experti” desemnati de un grup restrans, adica exact ceea ce le trebuie progresistilor pentru a darama intregul sistem de valori. Distrugand ideea de competitie naturala si descentralizare, punand “expertii” si strategiile lor inepte in centru, a distrus orice sansa a profesorilor si elevilor realmente competenti de a mai avea vreo influenta.

  2. Asa o fi ,numai ca unii n-am uitat cum dl Funeriu milita la greu pentru vaccinarea obligatorie anticovid a copiilor de va cresa pana la liceu ,lockdown si toate grozaviile.Asteptam la acest site pe post de patrioti pe Mahler,Musta ,Dorobat ,Ioana Mihaila si de ce nu pe dl Arafat.Sosoaca nu are loc intre atatea somitati.La revedere!

  3. Eu zic că ministrul Dănilă minte: mie nici măcar nu mi-a răspuns la e-mail (din înalta poziție de patron de sit de meditație – „Teach4u” – întru gunoiul academic democrat, căruia i-ar face discret publicitate pe FB)

    „Teach4u”, adică „predă pentru .. patron”! Și vă răspundem dacă vrem.

    Și mai face și pe prostu’: progresiștii sunt săraci – mai ales în Democrație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE