ACTUALITATEÎn Italia au început să funcționeze școli private pentru cei nevaccinați care...

În Italia au început să funcționeze școli private pentru cei nevaccinați care nu vor să poarte mască sau să se testeze

În Italia, în Tirolul de Sud, în satele din Valea Ahrntal, funcționează instituții private de învățământ unde studiază copii din familiile care, din cauza restricțiilor foarte dure, și-au retras elevii din școlile publice, relatează Corriere Della Sera.

Astfel, școlile respective găzduiesc fără nici o problemă elevii din familii care, din motive proprii, aleg să nu se vaccineze. Totodată, acolo nu se impun restricții precum purtarea obligatorie a măștii sau testarea.

„Nu știm ce se întâmplă acolo. Sunt locuri private, nu putem face verificări”, declară autoritățile locale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Șase familii și-au retras copiii de la școală de la începutul anului. Și în țările vecine este la fel, toți vin aici„, spun oficialii școlii primare publice din oraș.

„Municipiul nu susține în niciun fel această inițiativă”, spune edilul locului.

„Nu știm ce se întâmplă în acea școală pentru că, oficial, nu există școală. Dar ea există. Primăria nu are nimic de-a face cu această inițiativă”, spune consilierul Judith Caneppele.

Școala clandestină se află pe Via dei Molini, într-o fermă de la marginea orașului. Copiii din Gais merg acolo, dar vin alții și de la Brunico. Câți sunt, momentan nu se știe.

Formal, sunt proprietăți private și, prin urmare, nu pot fi efectuate controale. Mai mult, din moment ce nu există oficial o școală, este imposibil să contești respectarea regulilor de siguranță.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...