ACTUALITATEDanemarca propune o lege a vaccinării obligatorii cu prevederi draconice: de la...

Danemarca propune o lege a vaccinării obligatorii cu prevederi draconice: de la detenția celor care se opun, la examinarea medicală forțată a unor întregi grupuri

Zilele trecute s-a încheiat dezbaterea parlamentară cu privire la noua lege a vaccinării, numită „legea epidemică”, prin ca Guvernul primește puteri sporite pentru a lupta cu pandemia Covid-19, informează The Local.

Noua lege ar urma să înlocuiască Legea de Urgență cu caracter temporar emisă în Martie, pentru combaterea pandemiei. Conform noului proiect, oamenii infectați cu boli primejdioase pot fi examinați medical obligatoriu, spitalizați, tratați și plasați în izolare.

Autoritatea Daneză pentru Sănătate ar primi puterea să definească grupurile de oameni care trebuie să fie vaccinate pentru ca să se poată restrânge și elimina o boală periculoasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cei care se opun tratamentelor menționate mai sus, pot fi forțați, prin intermediul detenției, să se supună, poliției fiindu-i permis să asiste.

Proiectul a stârnit vii proteste în Danemarca, medicii considerând că Guvernul primește prea multă putere asupra îngrijirii medicale a cetățenilor, relatează DR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Credem că aceste reglementări merg prea departe și ar trebui să fie schimbate”, a declarat Camilla Rathcke, șefa Asociației Medicale Daneze, care a precizat că asemenea putere pare să „depășească anumite limite” în ceea ce privește drepturile individuale ale pacienților.

Asociația consideră că „vaccinarea obligatorie” trebuie să fie o măsură de ultimă instanță. Mai mult, puterea de a decide dacă o boală este considerată destul de periculoasă pentru a intra sub incidența noii legi este plasată exclusiv în mâinile Ministrului Sănătății.

„Nu suspectăm că un ministru ar putea avea intenții necurate. Dar deciziile în cazul situațiilor de urgență au nevoie de susținere parlamentară largă”, a spus Anders Beich, șeful Colegiului Danez al Medicilor Practicieni, informează sursa citată.

O altă prevedere a legii care stârnește îngrijorare este aceea că Guvernul primește puterea de a lua decizii pe baza „principiului prevederii” sau „forsigtighedsprincip”, fără a fi nevoie de dovezi științifice concludente. Acest lucru s-a întâmplat deja pe baza legislației de urgență emisă în primăvară, când autoritățile au decis uciderea a milioane de nurci crescute în ferme, pentru că au existat dovezi – dar nu indiscutabile – că o mutație a coronavirusului la animale ar putea zădărnici efectele unui viitor vaccin.

O altă zonă criticată a legii este aceea în care afacerile și organizațiile private pot fi forțate să ofere informații despre angajați și membrii, inclusiv despre mișcarea acestora. Această prevedere creează o cultură a supravegherii „care nu aduce niciun beneficiu societății”, a reacționat Consiliul Danez al Eticii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Legea a stârnit vii proteste în Danemarca, iar multe organizații și-au depus amendamentele la Parlament, așa că forma finală a legii ar putea fi diferită.

Cu toate acestea, scrie Kate Andrews în The Spectator, Danemarca este pe punctul să creeze „o foaie de parcurs” pentru vaccinarea obligatorie.

Deși legea propusă este una în care sunt mari probleme etice, subiectul a fost în mare parte ocolit de mass-media europeană.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...