EDUCAȚIEDanemarca: În prima zi de școală, elevii au primit steagul țării și...

Danemarca: În prima zi de școală, elevii au primit steagul țării și au învățat educație rutieră. Fără măști, fără distanțare socială

Școlile au început să se deschidă în Danemarca de câteva săptămâni, fără măști obligatorii și fără măsuri de distanțare socială.

Singurele măsuri impuse de autorități pentru protejarea sănătății au fost purtarea unei perechi de papuci și dezinfectarea mâinilor la intrarea la cursuri.

O româncă stabilită de peste 12 ani la Copenhaga a povestit pentru Libertatea cum și-au primit școlile daneze elevii înscriși în noul an școlar. Românca se aștepta ca măsurile de protecție împotriva coronavirusului să fie ceva mai stricte, în raport cu îngrijorarea arătată de politicieni în declarațiile făcute pe această temă.

În schimb, în prima zi de școală, copiii au primit steagul țării, veste reflectorizante pe care să le folosească la traversarea străzii, dar și materiale informative despre circulația rutieră.

Potrivit sursei citate, de distanțare socială nici nu poate fi vorba, atâta vreme cât copilașii de la clasa 0 stau câte opt la o masă rotundă. În plus, pentru a învăța să socializeze, profesorii îi rotesc în bănci și chiar fac schimburi de elevi între clase.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...