ȘTIRIDacia Sandero - a treia cea mai vândută mașină nouă din Uniunea...

Dacia Sandero – a treia cea mai vândută mașină nouă din Uniunea Europeană în luna ianuarie

În ianuarie s-au vândut în UE 840.000 de mașini noi, scădere de 26% față de acum un an. Este cel mai slab ianuarie din 1982 încoace. Cel mai vândut model auto a fost Toyota Yaris, urmat de Peugeot 208 și Dacia Sandero, informează Gazeta de Sud.

Ianuarie a fost specială prin faptul că liderul obișnuit Volkswagen Golf a fost abia pe patru în topul celor mai vândute mașini. Toyota Yaris a fost pe unu, cu 18.000 de unități și o creștere de 3%. Pe trei a fost Dacia Sandero, cu un avans de 13%, contând faptul că acum câteva luni a fost lansată noua generație. În top 10 au intrat și modele precum Volkswagen T-Roc și Fiat Panda, potrivit HotNews. Clasamentul se va schimba, cu siguranță, în cursului anului.

Cel mai vândut SUV a fost Peugeot 2008. Cea mai cumpărată mașină de lux a fost Mercedes Clasa E. Cea mai cumpărată mașină de clasă medie a fost BMW Seria 3. Cea mai vândută mașină sport a fost Porsche 911. Vânzările modelului Ford Puma, fabricat în Craiova, au crescut cu 72%.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...