ȘTIRIDacia Sandero - a treia cea mai vândută mașină nouă din Uniunea...

Dacia Sandero – a treia cea mai vândută mașină nouă din Uniunea Europeană în luna ianuarie

În ianuarie s-au vândut în UE 840.000 de mașini noi, scădere de 26% față de acum un an. Este cel mai slab ianuarie din 1982 încoace. Cel mai vândut model auto a fost Toyota Yaris, urmat de Peugeot 208 și Dacia Sandero, informează Gazeta de Sud.

Ianuarie a fost specială prin faptul că liderul obișnuit Volkswagen Golf a fost abia pe patru în topul celor mai vândute mașini. Toyota Yaris a fost pe unu, cu 18.000 de unități și o creștere de 3%. Pe trei a fost Dacia Sandero, cu un avans de 13%, contând faptul că acum câteva luni a fost lansată noua generație. În top 10 au intrat și modele precum Volkswagen T-Roc și Fiat Panda, potrivit HotNews. Clasamentul se va schimba, cu siguranță, în cursului anului.

Cel mai vândut SUV a fost Peugeot 2008. Cea mai cumpărată mașină de lux a fost Mercedes Clasa E. Cea mai cumpărată mașină de clasă medie a fost BMW Seria 3. Cea mai vândută mașină sport a fost Porsche 911. Vânzările modelului Ford Puma, fabricat în Craiova, au crescut cu 72%.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT