ACTUALITATEDacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa: a depășit...

Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa: a depășit VW Golf

Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa

Un succes al mărcii Dacia a fost înregistrat în luna iulie, pe o piață aflată în plină criză a semiconductorilor, modelul Sandero reușind să depășească toate celelalte mașini concurente din Europa, inclusiv liderul tradițional VW Golf, informează Profit.

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa în luna iulie, colectate de pe 24 din cele 27 de piețe ale UE. Conform statisticilor, analizate de Profit.ro, Sandero a înregistrat un volum de 20.446 de unități înmatriculate, mai mare cu 6% față de anul trecut și mai mic cu 2 procente față de luna similară din 2019.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Modelul VW Golf, care ocupă de foarte mulți ani prima poziție, cu mici întreruperi temporare, a reușit să înmatriculeze doar 19.425 de unități, cifrele sale fiind afectate de criza de cipuri, astfel că au fost mai mici cu 37% față de 2020 și cu 39% față de 2019. Pe locurile următoare s-au clasat Toyota Yaris, VW T-Roc, Hyundai Tucson, VW T-Cross, Dacia Duster, Ford Puma și Peugeot 2008. Al doilea model al Dacia, SUV-ul Duster, a revenit după foarte multe luni în Top 10, tot ca urmare a scăderilor înregistrate de ceilalți competitori.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, se remarcă ascensiunea lui Ford Puma, un automobil consturit tot în România, care se apropie de Duster, ambele având puțin peste 13.000 de unități vândute, potrivit datelor Jato Dynamics, citate de Automotive News, colectate de pe 24 din cele 27 de piețe ale UE. Piața europeană de automobile a înregistrat o scădere masivă în iulie, fiind puternic afectată de cele două crize, cea pandemică și cea a semiconductorilor.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Dacia (Renault) are la activ un motor nemuritor, benzinarul de 1,4 benzinarul, de la care Audi ar avea ceva de învățat, unul den celebrele-i TT-uri răposând cam din 20 în 20 k, mai puțin ca dacia 1300.Dacă i-ar fi făcut o caroserie pe măsură am vedea multe Loganuri prin Europa.Keep it simple, e cel mai important lucru pe care l-am învățat în cariera mea de inginer cu mâini murdare.Aplicat, dă roade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate