ACTUALITATECum puteți ajuta la achitarea amenzii de 7.000 de lei primită de...

Cum puteți ajuta la achitarea amenzii de 7.000 de lei primită de organizatorii protestului împotriva vaccinării obligatorii

Așa cum R3media a anunțat duminică, organizatorii protestului împotriva vaccinării obligatorii au fost amendați de autorități cu 7.000 de lei.

Având în vedere numeroasele mesaje primite la redacție referitoare la informații despre cum s-ar putea contribui la achitarea acestei sume, R3media vă pune la dispoziție datele necesare pentru a trimite o sumă de bani organizatorilor.

OP sau depunerea directă în contul
RO44CECEB00008RON1332889
POMPILIU DIPLAN
menționând la detalii „plată amendă pentru libertate” si eventual un nr de tel de contact

De-asemenea, într-un comunicat de presă, Alianța Părinților anunță că la protestul de duminică au fost prezenți 12.000 de oameni, din toate județele țării.

„Protestul din 7 martie 2021, referitor la Legea privind vaccinarea persoanelor în România (PLx 399/2017), a fost organizat de Alianţa Părinţilor în parteneriat cu Asociaţiile ProConsumatori, Medici Pentru Consimţământ Informat, Neamunit, și ProDecizii Informate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei 12.000 de manifestanți prezenţi în Parcul Izvor din fața Camerei Deputaților au venit din toate județele ţării pentru a-și exprima dezacordul faţă prevederile acestei legi abuzive care, votată în forma actuală, ar pune capăt libertății individuale și ar marca începutul dictaturii medicale prin implementarea unei degradante și umilitoare vaccinări cu forța”, se arată în comunicat.

Ei spun că vaccinarea trebuie să fie un serviciu medical disponibil, dar nu obligatoriu, pe care oricine poate opta sau nu, să-l acceseze.

„Articolele: 6, 13, 16, 68, 71 și nu numai din PLx 399/2017 prevăd explicit obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu orice vaccinuri și oricâte vaccinuri ar decide statul), precum și amenzi disproporţionate și repetate în caz de refuz.

Prin preconizatul caracter obligatoriu al acestui act medical cetăţenii ar pierde dreptul de a decide asupra propriului corp, care ar  deveni proprietatea statului, iar măsurile coercitive prevăzute în cazul refuzului vaccinului ar fi o poartă deschisă spre nenumărate alte abuzuri împotriva cetățenilor.

Participanții au cerut legiuitorilor să respecte dreptul la integritate fizică și la autodeterminare precum și dreptul la consimțământ informat al cetățenilor, aceste drepturi fiind garantate atât de Constituție cât și de alte legi în vigoare. Aceleași drepturi sunt consfințite și de convenții și tratate internaționale pe care România trebuie să le respecte.

Manifestanții au cerut amendarea proiectului de lege astfel încât:

1- Legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea
2 Medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului.
3 Să fie eliminate orice fel de sancţiuni pentru pacienţii sau medicii care refuză vaccinarea.
4 Să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă (explicită, sau implicită) prin măsuri punitive și coercitive.

5 – Să se elimine art.40 L. „Sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi…”

6 – Noțiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare. 

Vaccinarea, ca orice act medical, trebuie să fie disponibilă, dar nu obligatorie, un serviciu medical pe care orice cetățean să fie liber să-l acceseze, sau nu, dacă nu dorește.

Concomitent cu protestul din București s-au desfășurat proteste în Timișoara, Iași, Botoșani, Bistrița, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu și Oradea sub sloganul „Obligativitatea distruge Libertatea”.

Acest moment este unul de răscruce pentru ţara noastră prin efectele distructive pe care le-ar avea această lege asupra sănătăţii unui popor întreg, dacă va fi implementată în forma prevăzută în proiect.

Cerem  parlamentarilor să servească poporul român în deplin respect pentru drepturile și libertăţile individuale și în acord cu reglementările de drept intern și internațional care garantează aceste drepturi”, sună comunicatul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

  1. Amenda a fost pt nepurtarea mastilor de catre participanti si nepastrarea distantarii sociale! Plata amenzii inseamna confirmarea legalitatii acesteia! Suntem de acord cu obligativitatea mastilor si a distantarii sociale? Ca nu mai inteleg nimic! Amenda nu trebuie platita, ci trebuie contestata! Plangerea contraventionala se depune la Judecatorie in 15 zile de la primirea PV!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...