marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATE„Crai nou” și „Rapsodia română” au răsunat la Viena, în cadrul unui...

„Crai nou” și „Rapsodia română” au răsunat la Viena, în cadrul unui concert dedicat lui Ciprian Porumbescu. Aplauze în picioare pentru Opera Națională din București

Opera Națională din București a prezentat duminică, 30 iulie, la sala Musikverein din Viena, spectacolul „Crai Nou”, care îl omagiază pe compozitorul Ciprian Porumbescu.

Este primul spectacol din istoria sa pe care Opera din București îl susține în Sala de Aur, în care concertează marile nume ale muzicii, considerată una dintre cele mai bune săli de concerte din lume, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, Opera Română.

Potrivit sursei citate, concertul s-a bucurat de aplauze în picioare pentru Opera Națională din București, pentru prima dată cu un concert la sala Musikverein din Viena, celebra Sală de Aur din care se transmit anual de televiziunile din întreaga lume concertele de Anul Nou.

„Să duci muzica românească într-un astfel de loc, înseamnă o mare oportunitate pentru artiștii Operei Naționale”,a declarat Daniel Jinga, directorul Operei Naționale din București și dirijorul spectacolului.

Programul a cuprins în exclusivitate lucrări semnate de Ciprian Porumbescu, „Crai Nou”, prima operetă românească, „Balada”, „Rapsodia Româna”, „Tatăl Nostru”.

Pe scenă au urcat soliștii, corul și orchestra Operei Naţionale din București, invitaţii speciali ai serii fiind solista Maria Coman și maestrul Gheorghe Zamfir.

„Din propria experiență vă spun că astfel de reușite rămân memorabile pentru fiecare artist care are această șansă în cariera sa. Cariera artistică a unor mari muzicieni români a fost construită pe concertele susținute în astfel de săli renumite, preferate de un public elevat, care au dat măsura valorii artistice, dincolo de granițele țării. Celibidache, Enescu, Porumbescu, Lipatti, astfel au devenit celebri și apreciați în lume. Fiecare apariție de acest fel, contribuie atât la recunoașterea valorii artistului cât și a țării sale de origine, pentru că auditoriul plăcut impresionat, devine curios să afle care sunt originile unui asemenea talent”, a declarat Gheorghe Zamfir.

Evenimentul a fost sprijinit de Ambasada României în Austria și Biserica Pogorârea Sf. Duh și Sf. Ștefan cel Mare din Viena, reprezentată prin Pr. Emanuel Stefan Nuțu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului și delegat al Patriarhului Daniel.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE