sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATECoșmarul din spital al unei femei care s-a internat pe picioarele ei...

Coșmarul din spital al unei femei care s-a internat pe picioarele ei și după tratamentul anti-covid, a ieșit legumă. Acum, familia trebuie să plătească 19.000 de lei pentru tratament

O femeie de 82 de ani, despre care familia spune că s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pe picioarele ei, a fost externată legumă, plină de vânătăi și de răni pe corp după 18 zile de stat în spital, relevă Timponline. Aceasta este o nouă mărturie despre felul în care sunt tratați bolnavii la secțiile ATI, după cele de la Arad, Sibiu sau Iași.

Femeia în vârstă s-a simțit rău într-o zi de sâmbătă pe când se afla la fiica ei. Speriată, fiica a chemat ambulanța. În data de 27 februarie a.c., a fost preluată și tot atunci a fost internată în spital.

„Mama era la mine. S-a simțit un pic mai slăbită, dar mânca, se plimba, mergea singură la duș, vorbea, dar într-o zi de sâmbătă a obosit, ea având probleme mai vechi cu plămâni. Fiind pandemie, m-am speriat și am decis să chem salvarea fiindcă avea nevoie de oxigen. Când a ajuns ambulanța, echipajul i-a făcut testul și mi-a spus să stau liniștită că rezultatul e negativ. Am dus-o la urgență la spital aici (în localitatea ei -n.r.), a venit salvarea de la Bistrița și au dus-o acolo cu diagnosticul brohopneumonie severă”, a relatat fiica ei pentru Timponline.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În spital, după mai multe insistențe, medicii au spus familiei că femeia a fost transferată la secția de Boli infecțioase fiindcă e pozitivă.

”Am sunat la Infecțioase și am întrebat dacă i s-a repetat testul știind că primul a fost negativ. Mi-au spus că nu i-au recoltat probe, că e singură în salon, e o suspiciune, dar până nu vine rezultatul, rămâne o suspiciune. Mi-au spus să sun luni ca să aflu rezultatul. Am sunat, iar atunci mi s-a spus că ea e pozitivă de când a intrat în spital. Când i-am explicat situația, au bâjbâit: să stau să verifice, să sun peste o oră, dar în final m-au sunat ei și mi-au spus că au venit rezultatele și mama e pozitivă. Apoi am tot sunat și mi s-a spus că e bine. Apoi mi-au spus că au intubat-o timp de 4 zile, după care au mutat-o iar în salon”.

În cursul zilei de miercuri, după ce s-a repetat testul pentru Covid-19, iar rezultatul a ieșit negativ, femeia a fost externată și trimisă acasă cu ambulanța.

„A plecat la spital pe picioare, iar ei mi-au trimis-o legumă și plină de răni, probabil de la prea mult stat pe spate și nespălat. Normal, în cazul celor care au probleme cu plămânii nu prea e voie să stai pe spate, trebuie să se miște un mic, să funcționeze cât de cât plămânii. Eu nu știu dacă a intrat cineva să o spele, să o întoarcă pentru că, de când a venit, nu mai pot comunica cu ea. Nu mă mai cunoaște, cred. Se uită într-un punct fix. Are o escară la fund. Aceasta nu poate fi decât de la prea mult stat pe spate sau de la nespălare. E o gaură de-a dreptul”, a spus femeia.

„Eu sunt conștientă că, după 18 zile de stat în spital, poate fi slăbită, dar mama nu mai poate sta în șezut. Nu deschide ochii. De ieri doarme în continuu. Dacă o trezesc eu să mănânce, se trezește, dacă nu, ea nu cere. S-a întors într-o stare mai gravă decât cea în care a plecat. Până la salvare a mers pe picioarele ei. Într-adevăr, saturația de oxigen era mică atunci, dar putea să meargă, pe când ieri am luat-o cu prelata. Eu nu pot acuza pe nimeni de nimic fiindcă nu am dovezi. Nu te lasă să intri în spital să vezi ce se întâmplă. Bănuiesc că de la nespălat și neîngrijit și de la prea mult stat pe spate. Vreau să vadă și alții ce se întâmplă în spital. Măcar să nu mai pățească și alții ce a pățit ea”, ne-a mai spus fiica femeii.

„Nu pot să-mi dau seama ce tratament i s-a putut aplica de ea nu mai e conștientă, nu e lucidă, nu mă cunoaște și în plus e și plină de răni. Mâna stângă e umflată, e vânătă pe picioare, rana de la fund e groaznică, a început să și sângereze. De când am adus-o eu plâng întruna. E foarte greu. Nu mi-am închipuit după tot ce mi s-a spus că e bine, că mănâncă singură, că va veni acasă așa. Cum să mănânce singură când ea nici nu poate ține o lingură în mână? E dureros să vezi că se întâmplă așa ceva unor oameni. Nu am avut pretenția să stea în lux, dar nici așa. Nici de animale nu ne batem joc așa. Eu nu mi-am putut închipui cum va veni mama din spital. Într-adevăr e bătrână, dar ne batem joc așa de oameni?”, a mai spus ea.

Peste toate astea, Spitalul i-a facturat acum familiei și tratamentul, în valoare de 19.000 de lei.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Gabriela Deak, a spus că va deschide o anchetă.

„La nivelul Spitalului, noi vom vom deschide o anchetă și vom vedea dacă personalul a respectat procedurile fiindcă avem proceduri privind partea de îngrijiri a escarelor. Vom analiza situația și vom vedea dacă nu s-a respectat procedura, atunci bineînțeles că se va dispune sancționarea celor vinovați”, a declarat dr. Deak.

Potrivit directorului medical al SJU, sunt pacienți în stare gravă – cum a fost și cazul prezentat de noi – și pot apărea complicații.

„Important e să vedem că s-a făcut tot ce trebuie, iar lucrurile să se rezolve. În cazul în care sunt escare în curs de vindecare – pentru că vindecarea e de durată – pacientul poate fi lăsat și acasă sau în îngrijire într-un centru, dar cu recomandările de specialitate. Trebuie discutat cu familia cum să îngrijească pacientul, ce trebuie să urmărească. De obicei, familia se pune, în legătură cu un chirurg de chirurgie plastică ca să monitorizeze cazul, dar vom analiza foaia de observație cu toate documentele și vom vedea dacă s-au parcurs toți pașii necesari, inclusiv vis-a-vis de transmiterea informației către familie că și acest lucru e foarte important. Chiar dacă sunt unele probleme, iar organismul unui pacient e foarte slăbit după afecțiunea aceasta, boala Covid, care e devastatoare și chiar cu sechele pentru unii pacienți, aceasta poate fi lăsat acasă în îngrijire, dar e foarte important să se comunice aparținătorilor exact starea pacientului ca să știe ce au de făcut. Dacă ajung săracii acasă, cu pacientul într-o stare de convalescență care necesită supraveghere și recuperare și nu știu la ce să se aștepte sau ce să facă, atunci ei se îngrijorează și apar tot felul de probleme”, a declarat dr. Gabriela Deak.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Trebuie formulata o plangere penala la Parchetul din Bistrita pentru ceea ce i s-a intamplat acelei femei, nu o reclamatie la directorul spitalului care a nenorocit-o! Aici este vorba de fapte penale! Directorul este la fel de vinovat ca si medicii, asistentele si infiermierii care au ignorat-o atata timp! Directoarea bate campii spunand ca e normal ca pacienta sa fie slabita dup Covid, desi nu a avut Covid! In plus, recomanda cu seninatate apelarea la un chirurg plastician, fara sa scoata o vorba despre cum a fost posibil ca un om internat la ei sa ajunga in asemenea hal. RUSINE tuturor cadrelor medicale care in loc sa ingrijeasca oamenii ii tortureaza si ii omoara efectiv!
    Este inadmisibil sa iei acasa un pacient despre care spitalul spune ca e vindecat, plin de escare, dupa cele 18 zile de torturi pe care medicii le numesc “ingrijiri” si pentru care cu nesimtire au intocmit si factura!
    Stati sa vedeti in vara, dupa publicarea declaratiilor de avere cati bani au incasat nesimtitii acestia in 2020 pentru “munca lor eroica”, zeci de ii de lei lunar, numai din sporuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE