joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATENatație: Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă, la Fukuoka! Înălţimea...

Natație: Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă, la Fukuoka! Înălţimea de la care a sărit: un bloc cu 10 etaje

Săritorii de la înălţime Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câștigat astăzi dimineața medaliile de aur și argint la proba de sărituri în apă de la mare înălțime din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka. Sunt primele medalii obținute de România în competiția din Japonia.

După ce, la capătul primelor două sărituri, din totalul de 4, cei doi s-au clasat tot pe primele două locuri, joi dimineața Popovici și Preda au menținut nivelul săriturilor de pe platforma situată la 27 de metri înălțime și au monopolizat primele două locuri de pe podium. Comparabil, această înălţime echivalează cu un bloc cu 10 etaje.

Performanța celor doi este o premieră în cadrul probei ce a fost introdusă în calendarul competiției în 2013, fiind prima dată când doi săritori din aceeași țară urcă pe podium.

După primele două sărituri, ce au avut loc marți, Constantin Popovici era pe primul loc, cu 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda, cu 207,60.

Ultimele două sărituri au fost efectuate joi dimineața, iar cei doi au reușit sărituri remarcabile. După seria a 3-a de sărituri, românii au rămas pe primele două locuri, Preda reușind să se apropie foarte mult de Popovici, care a avut doar al treilea punctaj al seriei.

În seria finală, Cătălin Preda și-a dus totalul la 438,25 puncte, care i-au asigurat medalia de argint, în condițiile în care Popovici, ultimul executant, a reușit cea mai bună săritură din concurs, și cu un total de 472,80 puncte a devenit campion mondial al probei.

Cei doi sportivi români sunt pregătiţi de antrenorul Florin Avasiloae.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate