ACTUALITATEConsiliul Europei | Pandemia de Covid-19 „a amplificat inegalitățile sociale”

Consiliul Europei | Pandemia de Covid-19 „a amplificat inegalitățile sociale”

Pandemia de Covid-19 a lovit în special comunitățile marginalizate și a amplificat inegalitățile sociale, conform unei comisii de experți a Consiliului Europei, relatează DPA, citat de Agerpres.

Invocând diverse studii, raportul subliniază că există un risc crescut de infectare și, de asemenea, rate potențial mai mari de mortalitate în rândul membrilor minorităților religioase și etnice. Unul dintre motive este că aceștia lucrează într-un număr disproporționat în sectoare de mare risc precum îngrijirile de sănătate sau trăiesc în spații suprapopulate. În timpul crizei, s-a observat o înrăutățire semnificativă a calității vieții pentru rromi, dar și pentru migranți și solicitanți de azil, conform cercetării întocmite în cadrul instituției europene.

Conform Comisiei antirasism, criza din ultimul an a dus la regrese în privința drepturilor omului în Europa. Cu sediul la Strasbourg, Consiliul Europei se ocupă de protejarea drepturilor omului în cele 47 de state membre ale sale.

România este stat membru al Consiliului Europei încă din 1993.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...