joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMAI, prin ministrul Bode, spune că nu poate retroceda casa fraților Arnăuțoiu...

MAI, prin ministrul Bode, spune că nu poate retroceda casa fraților Arnăuțoiu din Nucșoara. MAI nu vrea să aloce imobilul apărut în loc pentru un muzeu dedicat rezistenței anticomuniste din munți

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) afirmă că imobilul care a fost, inițial, casa fraților Arnăuțoiu din Nucșoara, a fost demolat, iar în locul său este o clădire care funcționează ca secție de poliție.

Într-un răspuns la interpelarea deputatului AUR, Dan Tanasă, ministrul Lucian Bode afirmă că instituția sa nu poate ceda imobilul construit pe terenul familiei Arnăuțoiu pentru un muzeu al rezistenței anticomuniste din munți, pe motiv că este „post de poliție și locuință de intervenție”.

Terenul familiei Arnăuțoiu a fost confiscat de regimul comunist, iar între timp a trecut în proprietatea statului român. MAI afirmă că urmașii legali au cerut restituirea imobilului, dar cum acesta s-a prăbușit în 1979, nu există posibilitatea restituirii în natură. Astfel, în cadrul Primăriei Comunei Nucșoara s-a constituit o comisie care a propus acordarea de despăgubiri pentru casa fraților Arnăuțoiu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Răspunsul MAI este cel puțin curios, dacă ținem cont în alte cazuri, instituțiile statului român au restituit hectare întregi, inclusiv cu sate construite pe ele, proprietarilor străini ale acestora.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Frații Arnăuțoiu, Petre și Toma(foto), conducătorii grupului ”Haiducii Muscelului”, care acționase timp de 10 ani în Munții Făgărașului, au fost executați de puterea comunistă în noaptea de 18 iulie 1959, în penitenciarul Jilava.

Au fost executați împreună cu membri ai grupului, condamnați la moarte prin sentințele 107 și 108 din 19 mai 1959 și 119 și 4 iunie 1959 ale Tribunalul Militar al Regiunii a II-a Militare Bucureşti.

Între 1949 şi 1958, în comuna argeşeană Nucşoara a fost organizată cea mai puternică şi lungă rezistenţă anticomunistă din Europa.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Poate și acest motiv idiot vă face să înțelegeți de ce românii părăsesc România !! Rămâneți voi să stingeți lumina ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE