ACTUALITATECol. Ion Petrescu, dezvăluire importantă: Ucraina a dispus câte-un batalion cu destinație...

Col. Ion Petrescu, dezvăluire importantă: Ucraina a dispus câte-un batalion cu destinație specială la Cernăuți și în Bugeac, la nord-vest de Galați, deși pericolul vine din altă parte

Colonelul (r) Ion Petrescu, reputat analist militar și fin cunoscător al războiului din Ucraina, a publicat o informație interesantă și importantă.

Colonelul Petrescu a publicat o hartă cu unitățile dispuse de Ucraina în vestul țării. Cu această ocazie, analistul militar a remarcat faptul că armata ucraineană a dispus două unități în regiunile istorice românești: Nordul Bucovinei și Bugeacul.

Ion Petrescu se întreabă de ce ar fi dispuse două batalioane în apropierea granițelor României, țară care a sprijinit Ucraina, când pericolul este în altă parte.

„🤨Interesant cum Kievul a decis ca în dispozitivul militar defensiv ucrainean să funcționeze câte un batalion cu destinație specială la granița cu Ungaria – țară membră a NATO, dar cu rețineri publice privind ajutorarea Ucrainei – și la frontiera cu România – alt stat membru al Alianței Nord-Atlantice, extrem de atent la nevoile ucrainenilor -, taman în Cernăuți, capitala Bucovinei de Nord, teritoriu istoric românesc. În plus, o brigadă de infanterie staționează în nord-vestul Bugeacului, la nord-est de Galați, deși pericolul unor noi atacuri imperiale, pentru zona respectivă vine dinspre Marea Neagră și Odesa. Carevasăzică…”, a scris Ion Petrescu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. „Col. Ion Petrescu, dezvăluire importantă: Ucraina a dispus câte-un batalion cu destinație specială la Cernăuți și în Bugeac, la nord-vest de Galați, deși pericolul vine din altă parte”

    „NV de Galați” este pe undeva prin România (de nu o fi foarte departe).

    Altfel, ei nu-s (încă) în NATO, se tem și ei. Credeți că URSS nu era scandalizată când ofițeri români ne instruiau să fim gata să apărăm țara (cu vestitele noastre arme, inclusiv LASER – de la Henri Coandă! Așa povestea fiul primarului, la grădiniță și în școala primară) „ÎMPOTRIVA INAMICULUI Și EST, ȘI VEST!”) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate