sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Premierul Nicolae Ciucă spune că acțiunea Rusiei în Ucraina este...

VIDEO | Premierul Nicolae Ciucă spune că acțiunea Rusiei în Ucraina este caracterizată de crime de război, crime împotriva umanității

​Premierul Nicolae Ciucă a acuzat vineri Rusia de crime de război în Ucraina. „O agresiune inacceptabilă soldată cu suferințe enorme, cu valuri de refugiati care au depășit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuințe, spitale, maternități, grădinițe și școli similare cu cele din Groznîi ori Alep. Toate aceste grozăvii ale războiului le regăsim azi la Mariupol, Herson, Harkov sau Kiev, adevărate crime împotriva umanității, crime de război care caracterizează această acțiune a Rusiei”, a spus Ciucă.

Declarația premierului vine la o zi după ce președintele SUA, Joe Biden și secretarul de stat Anthony Blinken au făcut afirmații asemănătoare.

Ciucă a menționat că România a sprijinit valul de refugiați din Ucraina, jumătate de milion de refugiați care au traversat teritoriul țării.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„România a investit 3,4 milioane de euro în ajutor umanitar și am construit un HUB logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava. (..) Este vorba de refugiați, dar si de ucrainenii rămași în țara lor care au nevoie de htrană, de combustibil și de medicamente. Acest hub și celelalte locațșii și depozite nu fac decît să ăi sprijine și să transporte pe teritoriul Ucrainei aceste echipamente si materiale de prima necesitate de care uncrainenii ramasi in tara au nevoie.”, a declarat vineri premierul Ciucă în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Aspen.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ciucă: Și-ar fi imaginat cineva Germania acordând ajutor militar defensiv Ucrainei? Sau blocând Nord Stream 2 pe o perioadă nedeterminat?

Acesta a spus că și la nivel politic a văzut mobilizare cvasi unanimă a comunității internaționale.

„Votul din Consiliul de Securitate al ONU pe rezoluția prinvind Ucraina a însemnat 11 voturi pentru, 3 abțineri și un singur vot împotrivă, desigur al Rusiei. În Adunarea Generală a ONU 141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse, în timp ce doar 5 state au votat împotrivă: Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritreia. Un vot covârșitor care arată mobilizarea și coeziunea globală în fața acestei enormități a războiului de distrugere în plin secol XXI la care niciunul dintre noi nu s-ar fi așteptat.”, a spus Ciucă

Premierul român a vorbit și despre sancțiunile luate la nivel internațional împotriva Rusiei.

„Nivelul sancțiunilor asumate unanim a atins cote inimaginabile care sunt menite sa sublinieze iesirea Rusiei din regulile internaționale si faptil ca trebuie sa plateasca pentru războiul de agresiune? Și-ar fi imaginat cineva Germania acordând ajutor militar defensiv Ucrainei? Sau blocând Nord Stream 2 pe perioadă nelimitată? Sau anunțând tăierea dependenței de petrolul și gazele rusești și detașarea pe viitor de furnizorul rus? Același lucru s-a întmplat în Europa, peste Ocean cu țările care împrtășesc aceleași valori. România a fost alături de toate aceste eforturi.’, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

Bogdan Aurescu: Sunt indicii puternice că s-au produs crime de război în Ucraina

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a precizat joi că există indicii că Rusia a produs crime de război în Ucraina şi a precizat că România, alături de alte 38 de state, a sesizat Curtea Penală Internaţională, cerând începerea unei anchete în acest sens. În ceea ce priveşte sintagma „criminal de război” cu care este denumit preşedintele rus Vladimir Putin, Aurescu consideră că sunt „declaraţii cu caracter politic”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
  De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. Apar pe social media din ce in ce mai multe mărturii filmate de la localnici ucrainieni din orașe și sate, care au văzut cu ochii lor cum forțe militare ucrainiene, deghizate în ruși bombardeaza cu tancurile propriile orașe si sate, în special obiective cu impact emoțional la public: spitale, școli, gradinite, sedii culturale. etc. Deasemeni apar clipuri unde se arată înscenarile cu aglomerări de refugiați din zona gărilor feroviare condimentate cu girofaruri de poliție. Diversiunea sonoră pe care o știm din plandemie: sirenele urla degeaba, fără să fie urmate de vre-un atac sau ceva explozii, exact cum urlau la noi sirenele ambulantelor și se vânturau prin oraș degeaba. Sau… spitalele “aglomerate” unde angajatii se plictiseau de stat degeaba… Deci, aceași bășcălie cu altă pălărie!

 2. Am inteles. Putin este un criminal. Si rusii la fel. Stim ce genocid au facut bolsevicii in Ucraina in ’32. Stim ce au facut si la noi, in Basarabia si in toata tara. Dar oare Americanii si NATO nu au avut nici o vina in inceperea acestui razboi? Oare nu au nici o vina in prelungirea razboiului?

  Si apoi, Americanii nu au facut crime de razboi in Irak? Sau in Siria? Sau in Libia?
  Sau in Afganistan? In Vietnam nu a dat cu arme chimice peste populatia civila? Agent Orange nu le spune nimic?

  NATO nu a facut crime de razboi in fosta Iugoslavie? Nu au dat cu bombe cu fosfor – interzise de legislatia internationala?

  Israelul nu a facut crime de razboi in Plestina?

  Cum le mai place nenorocitilor astora sa judece cu dubla masura! Obama a luat premiul Nobel pentru PACE!!!! Si el a inceput invazia din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate