ACTUALITATECNA monitorizează subiectele de presă despre campania de vaccinare

CNA monitorizează subiectele de presă despre campania de vaccinare

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va monitoriza cu celeritate modul în care este reflectată în spaţiul audiovizual campania privind vaccinarea împotriva covid în România, a informat CNA, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, Consiliul a adoptat Instrucţiunea CNA nr. 5 din 22.12.2020, referitoare la desfăşurarea în audiovizual a campaniei de informare şi comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„În acest context, Consiliul aminteşte radiodifuzorilor obligaţia respectării prevederilor legislaţiei audiovizualului privind informarea corectă a publicului în emisiunile informative şi de dezbatere în care sunt abordate teme ce au legatură cu vaccinarea împotriva COVID – 19 şi le solicită să trateze cu maximă atenţie şi responsabilitate acest subiect.

În vederea respectării dispoziţiilor Legii audiovizualului şi Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, menţionăm că CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza cu celeritate modul în care este reflectată în spaţiul audiovizual campania privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România”, se precizează în comunicat.

Conform instrucţiunii CNA, pe durata campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea împotriva covid, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia ca în cadrul emisiunilor informative şi de dezbatere în care se abordează subiectul privind vaccinarea împotriva covid „să asigure respectarea obligaţiilor legale privind informarea corectă a publicului”, respectiv:

a) rigoare şi acurateţe în prezentarea şi dezbaterea subiectului privind vaccinarea împotriva COVID-19, comunicarea clară a beneficiilor, riscurilor şi a importanţei campaniei de vaccinare;

b) difuzarea de informaţii preluate din surse oficiale şi surse de încredere, naţionale şi internaţionale, astfel încât serviciile media audiovizuale să poată contribui la combaterea contaminării publicului cu fake news apărute pe reţelele de socializare; verificarea oricăror informaţii legate, direct sau indirect, de subiectul privind vaccinarea împotriva COVID-19;

c) respectarea regulilor deontologice şi acordarea unei atenţii speciale fiecărui mesaj diseminat, astfel încât să nu fie stimulată latura emoţională, panica şi nesiguranţă în rândul cetăţenilor.

Totodată, CNA solicită radiodifuzorilor să difuzeze, în regim de interes public, spoturile audio-video aferente campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, care vor fi elaborate şi solicitate de autorităţile publice implicate în strategie.

„Spoturile audio-video se difuzează în cadrul fiecărui grupaj publicitar, în regim de campanie de interes public; pentru fiecare spot audio-video, perioadele de difuzare şi aria de acoperire – respectiv difuzarea spotului în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, naţionale, regionale şi/sau locale, după caz – vor fi stabilite de către autorităţile responsabile cu strategia de comunicare, având în vedere etapele procesului de vaccinare”, prevede documentul, potrivit Agerpres.

 

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • cna

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...