vineri, februarie 23, 2024
ȘTIRISenatorul Sorin Lavric (AUR), verdict fără menajamente: Nu mai suntem un stat...

Senatorul Sorin Lavric (AUR), verdict fără menajamente: Nu mai suntem un stat suveran, ci suntem un stat vasal, aflat în relație de suzeranitate față de alte puteri. Președintele și Guvernul sunt niște anexe

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a spus în cadrul unei conferințe că România nu mai este un stat suveran, ci „vasal” față de anumite puteri, „pe care le știm”.

Sorin Lavric a mai zis că suveranitatea poporului se oprește la ușile Parlamentului, pentru că reprezentanții votanților dau legi împotriva acestora.

„Nu mai suntem un stat suveran, un stat vasal, aflat în relație de suzeranitate cu anumite poluri de putere pe care le știm. În Constituție, articolul 1, scrie că suntem un stat național, suveran și independent.

Suveranitatea poporului se oprește la porțile Parlamentului, pentru că parlamentarii dau legi care se răsfrâng malefic asupra poporului. Știm asta. De ce dau legi împotriva poporului?

Pentru că sunt foarte vulnerabili la lobby-uri. Noi nu avem o lege a lobby-ului, dar vorbim despre suveranitate. Sunt foarte lobby-uri puternice: economice, etnice. Ei se lasă ademeniți de aceste lobby-uri și votează împotriva poporului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu (click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Tot ce putem face noi aici este să spunem adevărul, chiar încălcând legile care sunt contrare poporului român”, a spus filozoful.

Senatorul AUR a mai adăugat că nici Președintele României, nici Guvernul nu au atributele suveranității, pentru că sunt niște „anexe”.

„Cine este suveran în țara noastră? Parlamentul este un maț lung care ia foarte rar decizii.Deciziile se iau în culise. Nici președintele, nici Guvernul nu mai au atributul suveranității. Sunt prelungiri, sunt anexe. Internaționalismul înseamnă când guvernul este condus din afara țării. În această situație suntem noi astăzi.

Suntem într-o condiție vasală, cum ieșim din ea rămâne să răspundeți și dvs”, a concluzionat Sorin Lavric.

Sorin Lavric a vorbit în cadrul conferinței, „Suveranitatea azi”, susținută la Institutul de Studii Politice „Mihai Eminescu”, condus de senatorul Claudiu Târziu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Domnul Lavric are perfectă dreptate. România nu mai este stat suveran. Mai mult, nu mai este nici stat independent, in opinia mea, atâta timp cât este în UE, care este de fapt o federație la negru. Proba? Partidul UKIP din Regatul Unit (UK), care a luptat pentru Brexit, înseamnă “UK Independence Party” – adica Partidul pentru Independenta Regatului Unit” . Iesind din UE, si-au recastigat independenta.
  La noi, aceste subiecte sunt TABU.

 2. Apartenenţa la un bloc militar presupune să se alinieze anumite lucruri in situaţia unui conflict iminent.
  Ceauşescu a vrut să trăiască singur pe lume şi rezultatul a fost cea mai neagră foamete trăită de un popor european după război.

 3. Realitatea este ca Romania nu mai are presedinte,are un un primar general, iar parlamentarii sunt niste simplii consilieri. Tupeul maxim este ca acesti mascarici vor pensii speciale.

 4. față de anumite puteri, „pe care le știm”.
  -agenturilii straine, stim gargara.

  -nu stim ce mai cauta “patriotii” in Parliament,
  nu au auzit de ” 300 si unicameral ” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE